Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Partidului Liberal după retragerea…

Reacția Partidului Liberal după retragerea lui Valeriu Munteanu din partid

Partidul Liberal a venit cu o reacție după ce Valeriu Munteanu a declarat public că se retrage din partid. Într-un comunicat de presă difuzat presei, PL respinge afirmațiile făcute de fostul ministru al Mediului și susține că acesta a inclus în discursul său minciuni, care nu vor fi comentate de partid.

Potrivit declarațiilor lui Munteanu, din acțiunile partidului reiese că Mihai Ghimpu nu dorește ca PL să meargă la alegerile parlamentare împreună cu blocul opoziției ACUM. De cealaltă parte, PL menționează că partidul încă din vara anului curent a chemat opoziția pentru formarea unui bloc unic pentru alegerile parlamentare.

„În acest sens, începand cu luna noiembrie, au loc discuții cu PAS, PPDA și PLDM, iar ultima runda în acest sens, a avut loc, ieri, 10 decembrie. Drept confirmare, pot fi vazute declarațiile pentru presă ale reprezentanților celor patru partide făcute după ședință. Un refuz al PL de a participa sau nu, cu blocul „ACUM”, nu poate exista atât timp cât un asemenea subiect nici nu a figurat pe ordinea de zi a Consiliului Republican al PL din 25 noiembrie, având în vedere că erau în curs discuțiile cu cele trei formațiuni pentru atingerea compromisului. La Congresul din 1 decembrie a fost programată o nouă ședință a Consiliului Republican al PL, pentru data de 16 decembrie, dată confirmată și de Biroul Politic al partidului din 4 decembrie”, se menționează în comunicatul difuzat de PL.

În conferința susținută astăzi, 11 decembrie, Valeriu Munteanu a menționat că anterior PAS și PPDA au venit cu oferta de a „găzdui” reprezentanții PL și PLDM pe lista ACUM și în circumscripții, doar că fiecare candidat va trebuie să treacă o comisie de integritate. Fostul ministru al Mediului le-a mai comunicat jurnaliștilor că la una dintre ședințele de dialog, după ce Dorin Chirtoacă era deja președinte al PL, s-a convenit ca PL și PLDM „să-și sincronizeze agendele de luare a deciziilor statutare în interiorul partidelor” în vederea luării unei decizii finale, astfel încât, luni, 10 decembrie, la ultima ședință, să fie clarificate pozițiile părților. Deși PLDM a declarat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie în componența blocului ACUM, această decizie nu a venit și din partea PL.