(VIDEO) Reacția Ministerului de Interne de la Chișinău după ce poliția de la Kiev a anunțat că Plahotniuc a fost ținta unui omor la comandă

Ministerul de Interne de la Kiev anunță că, împreună cu Ministerul de Interne din R. Moldova, a dejucat o tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova. Ministerul de Interne de la Chișinău a confirmat existența unei astfel de operațiuni însă nu a oferit alte detalii, anunțând susținerea unui briefind de presă abia sâmbătă, 8 aprilie.

Șeful poliției și ministrul de interne al Ucrainei

Anunțul a fost făcut de ministrul afacerilor interne ucrainean, Arsen Avacov, și șeful poliției Ucrainei, Serghei Kneazev, în cadrul unui briefing de presă. Aceștia au comunicat că, în urma operațiunii comune cu poliția din Moldova, organizatorii tentativei de omor au fost reținuți.

Șeful poliției ucrainene, Serghei Kneazev, a declarat că operațiunea a demarat după ce au primit informații că se plănuia asasinarea la comandă a „celui mai mare oligarh al Moldovei”, fostul deputat și cunoscut om de afaceri, Vladimir Plahotniuc. Kneazev a mai spus că acțiunile de prevenire a omorului s-au desfășurat în același timp la Kiev și la Chișinău. „Au fost reținuți toți membrii grupării criminale, de la comanditar până la executantul și complicii săi. Au fost ridicate arme și bani în Chișinău, iar la Kiev au fost reținuți organizatorii acestei tentative”, a declarat șeful poliției ucrainene, care a adăugat că încă mai continuă căutările și strângerea probelor suplimentare.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău nu a oferit, deocamdată, detalii despre această operațiune anunțând un briefing de presă pentru sâmbătă, 8 aprilie. MAI nu a precizat nici numele celui vizat de tentativa de omor.

„Stimați reprezentanți  ai mass-media, Inspectoratul General al Poliției Vă invită la un briefing de presă cu privire la anihilarea unei grupări criminale internaționale, în cadrul căreia au fost reținuți mai mulți membri ai grupării criminale care intenționau să execute un omor la comandă. 

La briefing vor participa: șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc și un reprezentant al organelor de stat ale Ucrainei”,  se precizează într-un comunicat al Ministerului de Interne.

UPDATE: Poliția de la Kiev a făcut publice imagini din momentul reținerii, la Chișinău, a persoanelor care ar fi fost implicate în organizarea tentativei de asasinare a lui Vlad Plahotniuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. ciubuc ion

  Sunt tare curios cine a dat comanda si banii si cine erau executantii,dar cum de s-a colaborat asa bine cu Ukraina?Dupa mine este o singura explicatie,tehnica folosita si in Muntenegru,cu tentativa de asasinat politic tot la un politician proeuropean aflat in prag de alegeri,iar un rus se ocupa de problema,aici o fi la fel,pt,ca este clar ca ukrainienii incep sa-i prinda pe rusii care fac miscari dubioase la ei sau de la ei din tara,,Dar sa nu ne grabim,pt,ca sigur nici Dodon,nici Usatai sau Shorr nu stiu nimic,ci imperialistii din occident sunt de vina sau poate vreun cecen,mai stii?

 2. ivancelgroaznic

  Este o farsa a lu Plaha, ka sa atraga atentsia la el . Dak voiau sal omoare, il omorau … asha este un teatru de proasta kalitate … ka sa fraiereaska pe proshti … – Uite ce era sa se intimple lu Plaha, sarakutsu de el … ce so mai fi spariat … !!!

 3. Suna a telenevola “Pactul Molohilor! Povestea O mie si una de minti adormite. Sau Circul bratanilor politurci! In Roma antica se organiza circ cu paine calda. In RMica prostimea are parte de circ cu gogosele, hahavele, petarde cosmaresti.

 4. Cezar

  Au fost dusi la Procuratura Generala care e mai la vale de casa lui Plahotniuc. Ahh cate de aproape erau de scop! 😀

 5. Iurie

  Este legal oare in Moldova limbajul indecent folosit in mod isteric de reprezentantii organelor de drept: “Suka! Iesi nah.i ???
  Rusine totala, clipul este vizionat in toata lumea. Rusine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *