Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Valeriu Munteanu la…

Reacția lui Valeriu Munteanu la decizia PLDM de a se alătura blocului ACUM pentru parlamentare

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu vine cu o reacție după anunțul de astăzi al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie în componența blocului ACUM. 

„Un pas mic pentru un PLDM responsabil, un pas mare pentru oprirea binomului Plahotniuc-Dodon și restabilirea democrației și a statului de drept în RM, pavăză pentru drumul nostru către Unirea Basarabiei cu România. Urmează încă un pas”, a comentat Munteanu.

Mișcarea ACUM, formată din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate și-a lansat la 3 noiembrie curent angajamentele pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Aceasta a anunțat despre 5 angajamente în domenii precum educație, justiție și sănătate.

Amintim că Parlamentul a decis la 27 iulie 2018, în ședință plenară că alegerile parlamentare vor fi organizate pe 24 februarie 2019. Atunci, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a prezentat proiectul de hotărâre deputaților, pentru care și-au dat votul majoritatea celor prezenți în sală.

Totodată, Parlamentul a votat în cadrul ultimei ședințe depline din acest mandat, un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum republican consultativ, în aceeași zi cu alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019.