Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacţia lui Plahotniuc la documentele…

Reacţia lui Plahotniuc la documentele Interpol făcute publice de Usatîi, care ar arăta că liderul PDM e învinuit de trafic de fiinţe umane

Recent, Renato Usatîi a prezentat documente despre care spune că ar confirma faptul că Interpol s-a interesat de activitatea lui Vlad Plahotniuc, liderul PDM. Primul act, spune Usatîi, s-ar referi la anul 2012, când biroul Interpol din Roma se interesa de activitatea lui Plahotniuc în legătură cu o organizaţie criminală, care se ocupa de spălarea banilor. Al doilea act ar face referire la anul 2014. De această dată, Plahotniuc ar fi învinuit de trafic de fiinţe umane. 

Ulterior, pe pagina PDM a fost publicat un comunicat care infirmă acuzaţiile aduse de Usatîi.

„În legătură cu aşa-zisele documente Interpol, care l-ar viza pe preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, facem precizarea că acestea sunt un FALS, demonstrat anterior şi cu documente oficiale de la instituţia menţionată”, se spune în comunicat.

În luna iunie curent, pe internet au apărut materiale confidențiale din poșta electronică și de pe conturile de WhatsApp și Viber ale lui Renato Usatîi. Conform acestora, Usatîi ar fi transmis informații confidențiale din dosarul Platon unuia din principalii beneficiari ai Laundromatului, precum și altor persoane. Totodată, acestea ar vorbi despre unele slăbiciuni ale politicianului, cum ar fi cazinoul. Materialele au apărut după ce Renato Usatîi anunțase despre publicarea unui film la care a lucrat mult timp și despre care spune că demască politicieni și magistrați dubioși din R. Moldova, făcând referire inclusiv la Vlad Plahotniuc.

„Partidul Nostru” a organizat atunci o conferință de presă în cadrul căreia a intervenit și Renato Usatîi, prin skype. Acesta a negat veridicitatea materialelor făcute publice de pe conturile sale de WhatsApp și Viber. Politicianul a spus că acestea au fost trucate de o manieră nereușită.