Reacția lui Mihai Stratulat după ce candidatura sa pe circumscripția uninominală 26 a fost respinsă de CEC

Candidatura PDM pe cirscumscripția uninominală 26 a fost respinsă de către CEC. Ulterior, Mihai Stratulat a comentat decizia pe o rețea de socializare. Nu am cedat până acum, nu voi ceda în continuare”, a spus el.

Totodată, Sergiu Sîrbu (PDM) a catalogat decizia CEC drept una stranie. „Consiliul electoral zice că sunt unele nereguli cu semnăturile candidatului. Stranie decizie și ciudată procedură de verificare a semnăturilor. Nu vreau să mă gândesc la vreo rea intenție menită să blocheze accesul în Parlament al unui om care este gata să spună lucrurilor pe nume. Dar apar foarte multe semne de întrebare. Sunt sigur domnul doctor nu va ceda și va lupta până la capăt ca totuși să fie admis în cursă. Avem nevoie de așa oameni în Parlament“, a spus Sîrbu.

Pe aceeași circumscripție și-au mai înaintat candidaturile Cojocaru Dinari (PSRM), Miron Anton (PCRM), Cotelea Victor (Partidul Șor), Renița Iurii (ACUM) și Vlad Bilețchi (PL).

Citiți și: Precizările medicului Mihai Stratulat despre apartenența sa la Partidul Democrat din Moldova

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    DIN SERIA: “BERI!” – “NE HOCIU!

    Mișa Stratulat s-a pus în poziție comodă în fața STĂPÂNULUI Plahotniuk cu toată bogăția sa naturală: “Beri haziain! Polizuisea na Zdorovie!” Da haziainul Talpa Iadului Plahotniuk i-a răspus: “NE HOCIU!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *