Reacția lui Igor Dodon la decizia MAEIE de a-l chema la Chişinău pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova

Igor Dodon s-a declarat indignat, urmare a deciziei MAEIE de a-l chema la Chişinău pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova. Dodon afirmă că această acțiune vine înaintea vizitei sale planificate la Moscova, la invitația lui Putin. 

„Practic, aceasta (decizie, n.r.) înseamnă reducerea pentru o perioadă nedeterminată a relațiilor diplomatice cu principalul nostru partener strategic – Federația Rusă”, a subliniat Dodon.

Azi, MAEIE l-a chemat la Chişinău pentru consultări pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova.  Decizia a fost luată  „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din R. Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri”, se spune într-un comunicat emis de MAEIE.

Ambasadorul Andrei Neguţă este chemat la Chișinău pe o durată nedeterminată. „În cadrul discuţiilor urmează a fi examinate căile pentru depăşirea situaţiei create, evitând pe viitor acţiuni de natură să submineze relațiile moldo-ruse pe care autoritățile moldoveneşti și le doresc să fie prietenești, de încredere și respect reciproc”, mai menționează aceeași sursă.

La 6 decembrie, portalul rosbalt.ru din F. Rusă a publicat  informația potrivit căreia Comitetul de anchetă al F. Ruse i-ar fi înaintat învinuire de omor președintelui Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în acest sens fiind depusă o cerere de arest. Purtătorul de cuvânt al PDM a negat informația, spunând că ar fi vorba de o farsă care are drept scop intimidarea liderului PDM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Trebuie să trecem de încăpâțânarea noastră moldovenească și să-l acceptăm pe finul Adrian Candu președinte interimar pe probleme speciale al Republicii Moldova. Comparativ cu monstrul mancurt prorus Igor Dodon, finul Adrian Candu pare destul de european și decât să fie interimar, doar pe căteva zeci de minute de fiecare dată, când monstrul mancurt prorus Igor Dodon refuză să semneze anumite proiecte de legi atât de necesare Republicii Moldova, mai bine ca Adrian Candu să fie președinte interimar permanent.

    Este timpul să uităm pentru totdeauna de vădana eșuată Maia Sandu și să-l acceptăm, ca Președinte Interimar al Republicii Moldova pe proiecte de legi speciale pe europeanul, finul de încredere al marelui uzurpator, Adrian Candu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *