Raportorii APCE vor efectua o vizită în R. Moldova

Raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor efectua o vizită în R. Moldova în perioada 21-23 iulie. Despre aceasta a anunţat deputatul Mihai Popșoi, care se află în aceste zile la Strasbourg.

Totodată, delegația Parlamentului Republicii Moldova în cadrul APCE, a stabilit o vizită a misiunii Congresului Autorităților Locale și Regionale pentru monitorizarea alegerilor locale generale stabilite pentru 20 octombrie.

Deputații moldoveni au participat la votul pentru desemnarea noului secretar general al CE – Marija Pejčinović Burić, fost Ministru de Externe al Croației, și au participat la alegerea noilor judecători ai Curții Europene pentru Drepturile Omului.

„Astăzi, 27 Iunie, vom participa la reuniunea Comitetul Mixt al APCE, unde vom informa partenerii noștri despre ultimele evoluții politice de la Chișinău și agenda de reforme a actualei guvernări. Vineri, 28 Iunie, la finele sesiunii vom participa la dezbaterile plenare unde vom avea intervenții în legătura cu situația din țara noastră”, a conchis deputatul Mihai Popșoi, aflat la Strasbourg.

Din delegația Parlamentului R. Moldova la APCE, fac parte Andrei Năstase (PPDA), Vlad Batrîncea (PSRM) şi deputatul Mihail Popșoi (PAS).

Citiţi şi:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Daca atite state din fostu sovok so retras de la APCE esprimind dezacordu, cel mai indicat pentru Moldova era sa se abtina nu sa voteze pentru. Asta ar fi dat dovada de maturitate in diplomatie, daca vrem sa pastram relati bune, in primu rind economice, cu haholi , gruzia si cu Pribaltika. Rusia oricum revenea la APCE, pentu ca e interesu Evropei aice, economic spunind. Mai bine ne ocupam de niscaiva masuri de a reface ceva, din ce se poate, dupa dezastru lasat de demoratati, pina vine astia de la APCE sa controleze starea natiuni si situatia in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *