Proteste la Ungheni: „Veniți cu noi, vă fură și pe voi!”

Azi, la Ungheni au avu loc două proteste concomitent. Unul a fost organizat de  către Mișcarea de Rezistență Națională, iar contramanifestația a venit de la susținătorii Partidului Democrat. La protestul Mișcării s-a scandat „Jos dictatura” și „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”.

Istoricul Octavian Țîcu s-a adresat oamenilor vorbindu-le despre regimul Voronin și despre cum trebuie să fie uniți. „Fiți puternici, pentru că regimuri au fost și mai odioase. Cine s-a gândit vreodată regimul Voronin va cădea atât de rapid? Aici, la Ungheni, trebuie să înceapă revoluția. Jos dictatura”, a spus Țîcu. Totodată, el a îndemnat susținătorii PD de la contramanifestație, să se alăture Mișcării de Rezistență.

Liderul PPDA, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să vină și la protestul de pe 26 august, de la Chișinău. „Trebuie să fim cât mai mulți în PMAM. Pe 26 august vă invităm să fiți alături de noi. Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, a spus Năstase.

Zona manifestațiilor a fost împânzită de polițiști.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a spus anterior că va întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august, curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor.

Sursă foto: unghiul.com

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *