Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Proteste la Ungheni: „Veniți cu…

Proteste la Ungheni: „Veniți cu noi, vă fură și pe voi!”

Azi, la Ungheni au avu loc două proteste concomitent. Unul a fost organizat de  către Mișcarea de Rezistență Națională, iar contramanifestația a venit de la susținătorii Partidului Democrat. La protestul Mișcării s-a scandat „Jos dictatura” și „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”.

Istoricul Octavian Țîcu s-a adresat oamenilor vorbindu-le despre regimul Voronin și despre cum trebuie să fie uniți. „Fiți puternici, pentru că regimuri au fost și mai odioase. Cine s-a gândit vreodată regimul Voronin va cădea atât de rapid? Aici, la Ungheni, trebuie să înceapă revoluția. Jos dictatura”, a spus Țîcu. Totodată, el a îndemnat susținătorii PD de la contramanifestație, să se alăture Mișcării de Rezistență.

Liderul PPDA, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să vină și la protestul de pe 26 august, de la Chișinău. „Trebuie să fim cât mai mulți în PMAM. Pe 26 august vă invităm să fiți alături de noi. Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, a spus Năstase.

Zona manifestațiilor a fost împânzită de polițiști.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a spus anterior că va întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august, curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor.

Sursă foto: unghiul.com