Principală  —  IMPORTANTE   —   Protest al „Mișcării de Rezistență…

Protest al „Mișcării de Rezistență ACUM” la Criuleni: „Acest regim are foarte multe elemente de regim dictatorial”

Câteva zeci de persoane, adepți ai Mișcării de Rezistență ACUM, inițiată de partidele de opoziție extraparlamentare, au organizat un protest în fața Consiliului Raional Criuleni, apoi au mers într-un marș pe străzile orașului. Prin acțiunea de astăzi organizatorii au anunțat crearea „Celulii Criuleni a Mișcării de Rezistență Națională”. 

La acțiunea de protest de la Criuleni au participat lideri politici, reprezentanți ai societății civile, dar și medici sau reprezentanți ai diasporei.

„Această guvernare a declarat război oamenilor, poporului și tot ce face este să ne lipsească de ceea ce este sfânt pentru noi, de drepturile noastre și de dreptul fundamental la alegere. Ei ne-au lipsit de acest drept, ei au făcut ca următoarele alegeri să nu mai aibă rost. De astăzi este clar că alegerile din toamnă vor fi incorecte și nelibere, fraudate. Noi trebuie să luptăm pentru drepturile noastre și putem face acest lucru doar împreună. De aceea eu vă chem la unitate, indiferent de partid, indiferent de viziune, de caracter”, a declarat președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Viorel Cibotaru.

Igor Munteanu, director executiv IDIS Viitorul, fost ambasador al R. Moldova în SUA: „Acest regim are foarte multe elemente de regim dictatorial. Pe timpuri ne uitam la Partidul Comuniștilor condus de Vladimir Voronin și spuneam că mai rău nu se poate. Am ajuns acum să vedem că chiar se poate și acest regim dictatorial poate să ducă și mai multe lucruri proaste dacă cetățenii nu vor răspunde. Acțiunea de astăzi și cele care vor urma trebuie să întărească încrederea că noi putem să rezistăm și putem să învingem acest regim”

Prezent și el la acțiunea de protest, medicul Ion Ciutac, originar din raionul Criuleni, a vorbit despre problemele alarmante din domeniul sănătății. „Ca medic vreau să vă spun că situația în medicină, pe republică, este catastrofală, ca și în celelalte ramuri. 90% din absolvenți pleacă peste hotare, la țară nu ajung câteva mii de medici, în orașe nu ajung 2-3 mii de asistenți medicali. De multe ori operațiile se contramandează pentru că nu avem surori medicale. Avem cele mai scumpe medicamente din lume. Credeți-mă! Există mafia medicamentului”, a declarat Ion Ciutac, doctor habilitat în medicină.

După protestul din fața Consiliului Raional Criuleni, condus Veaceslav Burlac, reprezentant al Partidului Democrat din Moldova, oamenii au scandat mers spre piața orașului scandând „Jos dictatura” și „Jos mafia”.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a anunțat că astfel de celule de rezistență, precum cea anunțată astăzi la Criuleni, urmează a fi create în fiecare localitate.