Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarul orașului Basarabeasca a părăsit…

Primarul orașului Basarabeasca a părăsit „Partidul Nostru”

Foto: Liudmila Topala/Facebok

Cu două luni înainte de alegerile locale, primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că părăsește formațiunea „Partidul Nostru”.

Acesta menționează că vrea ca orașul să se dezvolte și să devină mai frumos.

„În această perioadă dificilă, am decis să-mi suspend statutul de membru al „Partidului Nostru”. Sper ca decizia mea să fie înțeleasă și susținută”, a notat primarul.

Contactat de ZdG, Cimpoeș a spus de două ori că este ocupat și a solicitat să revenim, iar apoi nu a mai răspuns la telefon. Nici Ilian Cașu, reprezentant al formațiunii și fost vicepreședinte, nu a răspuns, deocamdată, la apelurile și mesajul ZdG.

În 2017, Valentin Cimpoeș a fost arestat, fiind învinuit de neglijenţă în serviciu pentru că nu a luat atitudine într-un caz în care un tată îşi obliga fiica minoră să presteze servicii sexuale contra plată. Ulterior, acesta a fost eliberat.

Valentin Cimpoieș a ajuns primar al orașului Basarabeasca în urma alegerilor locale generale din 2015, înregistrând un scor de peste 61%.

El a candidat și la scrutinul parlamentar din 24 februarie, în circumscripția uninominală nr. 40, unde a ieșit învingător democratul Dumitru Diacov.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2017-2018, Cimpoeș a fost remunerat cu peste 149 de mii de lei în funcția de primar. Edilul deține în proprietate trei terenuri agricole, o casă de locuit de 42 m.p. și o altă avere imobilă de 280 m.p. care valorează circa 330 de mii de lei. Acesta conduce o mașină de model Mitsubishi Space Wagon fabricată în 2004, pe care a dobândit-o în 2010 cu patru mii de euro.

Foto: Liudmila Topal/Facebok