Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Plahotniuc, în vizită în SUA,…

Plahotniuc, în vizită în SUA, în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare: Vrem să asigurăm stabilitatea economică a ţării şi să excludem fenomenul corupţiei

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, efectuează în această perioadă o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Acesta a fost invitat de către Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși), unde sunt onoraţi lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii, se anunţă într-un comunicat pe pagina oficială a PDM.

În cadrul vizitei sale în SUA, în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc are mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din administraţia de stat a SUA, dar şi cu formatori de opinie şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, mai scrie sursa.

Prima întrevedere a avut loc la Washington, capitala Statelor Unite, unde Vlad Plahotniuc a discutat cu experţii Consiliului Atlantic despre agendele economice şi de reforme la care s-a angajat guvernarea din Republica Moldova.

“Înregistrăm performanțe foarte bune, încasările acumulate de autorităţile fiscale şi de Vamă arată că, imediat ce au fost schimbate conducerile acestor instituții și s-au făcut anumite optimizări, veniturile chiar s-au triplat în unele cazuri. Și sunt sigur că resurse încă mai putem găsi. Atenție, noi am adus aceste suplimente la buget fără să mărim taxe și să-i împovărăm pe cetățeni, lucru foarte important”, a menţionat Plahotniuc în cadrul discuţiilor, subliind că coaliţia de guvernare este consolidată şi bine determinată să îşi asume reformele pe care le are de făcut.

Totodată Plahotniuc a menţionat că se doreşte stabilitate economică şi financiară pentru Moldova. “Vrem să asigurăm stabilitatea economică şi financiară a ţării prin stabilirea unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional, şi să excludem fenomenul corupţiei, prin asigurarea unei justiţii eficiente şi independente”, a mai spus Plahotniuc cu referire la viziunea sa de dezvoltare a ţării în viitorul apropiat.

„Aici, în SUA, sunt fonduri, companii care urmăresc progresele pe care le face Republica Moldova şi vor să investească. Veţi primi şi mai mult sprijin, prin implementarea Acordului de asociere cu UE, aşa cum s-a întâmplat şi în Bulgaria şi în România”, au spus reprezentanţii Consiliului Atlantic.

Înfiinţat în 1961, Consiliul Atlantic oferă expertiză şi consultanţă în domeniul afacerilor internaţionale inclusiv pentru reprezentanţii Administraţiei şi Congresului SUA.