Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Plahotniuc așteaptă răspuns de la…

Plahotniuc așteaptă răspuns de la liderii Blocului ACUM

Vladimir Plahotniuc a declarat în cadrul unui briefing de presă că este în așteptare ca „unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri”. Declarația a fost făcută în contextul în care Partidul Democrat a invitat reprezentanții Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia au refuzat invitația.

Liderul democraților a menționat că din cauza unor partide care refuză dialogul, există riscul unui blocaj politic de lungă durată.

„Suntem deschiși dialogului și vrem cât mai curând să avem instituții deplin funcționale. Cetățenii pentru asta au votat partidele, nu pentru ca ei să facă mofturi după electorală și să ducă din nou țara în alegeri anticipate”, a spus liderul PDM.

Deși democrații au declarat anterior că i-au chemat la negocierii doar pe co-președinții Blocului ACUM, Plahotniuc a anunțat că se va mai discuta despre posibilele alianțe după ce mandatele deputaților vor fi validate de Curtea Constituțională.

Atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase, au declarat în mai multe circumstanțe că nu vor face alianță cu Partidul Democrat.