Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM acuză PSRM că ar…

PDM acuză PSRM că ar fi constrâns unii primari democraţi să candideze din partea socialiștilor

Printre candidații Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcțiile de edili de localități la scrutinul de pe 20 octombrie s-ar regăsi și foști primari ai Partidului Democrat. Declarația a fost făcută de Vladimir Cebotari, deputat al Partidul Democrat (PDM) și candidat la alegerile locale de duminică, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Dacă o să studiați atent lista primarilor care au candidat din partea PSRM, o să vedeți un șir de primari care s-au aflat în rândurile PD-ului. Credeam că îl veți întreba pe Vasile Bolea cum au ajuns primarii, care au câștigat aceste alegeri, să candideze din partea socialiștilor și dacă au existat careva instrumente de a-i constrânge”, a susţinut democratul.

Întrebat de rezultatele obţinute de PD în cadrul alegerilor locale, Cebotari se declară mulţumit. Cu toate acestea, deputatul a mai spus că în această campanie electorală mai mulți candidați, inclusiv de la PD, ar fi fost presați și intimidați.

„Scorul nostru electoral este puţin mai bun decât cum era tradiţional la alegerile anterioare. Totuşi este un scor de care eu sunt satisfăcut. Nu vreau să caut să blamez foarte multe sau pe mulţi. În acelaşi timp timp ar trebui să spunem lucrurilor pe nume. A fost un scenariu realizat de coaliţia de guvernare, de a intimida un şir de candidaţi şi partide politice”, a menţionat Cebotari.

Prezent şi el la emisiune, socialistul Vasile Bolea a răspuns sarcastic:

„ Aveam o cameră în subsol unde îi strângeam la perete ca să candideze.
(…) Mie mi se creează impresia că domnul Cebotari are undeva carnetul de partid al PSRM și vorbește așa ca să inducă lumea în eroare. Domnule Cebotari, cu certitudine nu este așa. Acestea nu sunt metodele noastre, posibil sunt metode pe care pe timpuri le-ați folosit Dvs”, a fost replica lui Vasile Bolea.

Potrivit rezultatelor Comisiei Electorale Centrale, PDM a obținut cele mai  multe mandate de primar în localitățile din ţară– 191 la număr; la rândul lor, PSRM are din primul tur 124 de primari.

În turul I al alegerilor locale generale desfășurate pe întreg teritoriul R.Moldova, la 20 octombrie, au participat 41.68% din populația cu drept de vot. Altfel spus, la urnele de vot s-au prezentat 1.173 834 de persoane.