PDM acuză PSRM că ar fi constrâns unii primari democraţi să candideze din partea socialiștilor

Printre candidații Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcțiile de edili de localități la scrutinul de pe 20 octombrie s-ar regăsi și foști primari ai Partidului Democrat. Declarația a fost făcută de Vladimir Cebotari, deputat al Partidul Democrat (PDM) și candidat la alegerile locale de duminică, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Dacă o să studiați atent lista primarilor care au candidat din partea PSRM, o să vedeți un șir de primari care s-au aflat în rândurile PD-ului. Credeam că îl veți întreba pe Vasile Bolea cum au ajuns primarii, care au câștigat aceste alegeri, să candideze din partea socialiștilor și dacă au existat careva instrumente de a-i constrânge”, a susţinut democratul.

Întrebat de rezultatele obţinute de PD în cadrul alegerilor locale, Cebotari se declară mulţumit. Cu toate acestea, deputatul a mai spus că în această campanie electorală mai mulți candidați, inclusiv de la PD, ar fi fost presați și intimidați.

„Scorul nostru electoral este puţin mai bun decât cum era tradiţional la alegerile anterioare. Totuşi este un scor de care eu sunt satisfăcut. Nu vreau să caut să blamez foarte multe sau pe mulţi. În acelaşi timp timp ar trebui să spunem lucrurilor pe nume. A fost un scenariu realizat de coaliţia de guvernare, de a intimida un şir de candidaţi şi partide politice”, a menţionat Cebotari.

Prezent şi el la emisiune, socialistul Vasile Bolea a răspuns sarcastic:

„ Aveam o cameră în subsol unde îi strângeam la perete ca să candideze.
(…) Mie mi se creează impresia că domnul Cebotari are undeva carnetul de partid al PSRM și vorbește așa ca să inducă lumea în eroare. Domnule Cebotari, cu certitudine nu este așa. Acestea nu sunt metodele noastre, posibil sunt metode pe care pe timpuri le-ați folosit Dvs”, a fost replica lui Vasile Bolea.

Potrivit rezultatelor Comisiei Electorale Centrale, PDM a obținut cele mai  multe mandate de primar în localitățile din ţară– 191 la număr; la rândul lor, PSRM are din primul tur 124 de primari.

În turul I al alegerilor locale generale desfășurate pe întreg teritoriul R.Moldova, la 20 octombrie, au participat 41.68% din populația cu drept de vot. Altfel spus, la urnele de vot s-au prezentat 1.173 834 de persoane. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *