Partidul Socialiștilor organizează un protest „împotriva guvernării antipopulare” și „în sprijinul președintelui”

Partidul Socialiștilor organizează duminică, 24 septembrie un protestul național „împotriva guvernării antipopulare, în sprijinul președintelui și a inițiativelor sale”. Manifestația va avea loc simultan în trei orașe, în nordul, sudul și centrul țării, se spune într-un comunicat emis de PSRM. 

În fiecare săptămână, majoritatea de la guvernare se confruntă tot mai mult cu poporul și cu șeful statului ales de popor. Deși președintele țării a fost categoric împotrivă, Partidul Democrat a votat repetat în Parlamentul aflat sub controlul său, o serie de inițiative antisociale care au fost blocate de președinte. (…) Suntem împotrivă ca hoții de la putere să jefuiască în continuare oamenii simpli, să închidă școli, să distrugă medicina, iar bătrânii să fie supuși genocidului”, menționează  aceeași sursă.

Astfel, mitingurile și marșurile vor avea loc pe 24 septembrie în trei orașe ale republicii: Bălți (Piața Vasile Alecsandri), Anenii Noi (piața din fața clădirii Consiliului raional), Cahul (Piața Independenței). Acestea vor începe la ora 11.00.

Pe de altă parte, astăzi, liderul PPDA, Andrei Năstase și lidera PAS, Maia Sandu au susținut un briefing în cadrul căruia au precizat data următorului protest organizat de opoziția extraparlamentară. Acesta ar urma să aibă loc pe 1 octombrie curent, pornind de la cinematograful Gaudeamus din Chișinău. 

Joi, PLDM a anunțat că nu participă la ședința  Parlamentului, prima din această sesiune. Atunci, deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc a argumentat că revotarea unor legi de pe agendă nu este decât un ping-pong artificial între Guvernare și Președinte. Ulterior, liderul PL, Mihai Ghimpu a fost chemat să-și expună opinia pe marginea declarațiilor legate de mimarea unui război între PDM și PSRM. 

„Dodon vrea să arate că are putere. E un drept (întoarcerea spre examinare a legilor, n.r.) prevăzut de Constituție, dar nu pentru a  arăta puterea. Oricum, Parlamentul va vota și Dodon e obligat după asta să promulge aceste legi. (…) Că există acest ping-pong între ei (PDM și PSRM, n.r.)o văd și broaștele,  sigur că există lucrul ăsta. Se vede cu ochiul liber tandemul”, a spus Ghimpu.

În ședința de joi a Parlamentului  au fost examinate nouă legi întoarse de către președintele ales, Igor Dodon. Acestea au fost aprobate și expediate din nou președintelui, care de această dată este obligat să le semneze.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ciubuc ion

    Balti,Anenii Noi si Cahul sunt centre cu multi rusofoni si simpatizanti ai PSRM,dar mie mi se pare o incalcare a Constitutiei,pt,ca tov,Dodon nu este membru de partid si nici nu poate chema oamenii la demonstratii,el fiind neutru si cel care trebuie sa asigure echilibrul in societate si in tara,dar el incita pe unii impotriva altora,,,

  2. Lupul

    Nu există Filip Șor! Există Plahotniuc Dodon, Plahotniuc Filip, Plahotniuc Șor,
    Plahotniuc Leancă, Plahotniuc Ghimpu, Plahotniuc Pavliucica … Totul trece
    prin Plahotniuc! Plahotniuc este coordonatorul răului din Republica Moldova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *