Partidul Liberal anunță că va participa la alegerile locale din 20 octombrie

Partidul Liberal a anunțat ieri, 14 iunie, că va participa în alegerile locale din 20 octombrie. Decizia a fost luată după ce a avut loc ședința Consiliului Republican al PL.

„PL a luat decizia să participe la alegerile locale din 20 octombrie, pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local”, se arată în comunicatul Partidului Liberal

Totodată, Partidul Liberal critică posibilul acord dintre ACUM și PSRM pentru alegerile locale. 

„Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor. Aceste acțiuni sunt, de fapt, o formă de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație”, se mai arată în comunicat. 

Liberalii susțin că anterior au adoptat o declarație privind necesitatea consolidării forțelor politice unioniste și pro-europene din R. Moldova, ce ar fi putut presupune o participare împreună cu ACUM și PLDM, pentru a obține un scor mai mare față de PSRM și alte partide de stânga, însă această declarație nici nu a fost luată în calcul și PL nu a primit o reacție la propunere.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Aculina

    De ce n-a inteles Chirtoaca ca a irosit in dodii doua posibilitati de a deveni cel mai bine vazut politician din Moldova. A fost ajutat de unchiul care a ingropat PL si nazuintele moldovenilor de a trai intr-o tara europeana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *