Parlamentul va desemna trei membri noi ai Comisiei Electorale Centrale. Cine sunt aceștia

Parlamentul se va întruni în ședință pentru a desemna candidații la cele trei funcții vacante de membri ai Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit președintelui Comisiei Juridică, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, propunerile pentru cele trei fotolii vacante de membri ai CEC sunt:

  • Pavel Dumitru, propus de Platforma DA – candidat la funcția de judecător constituțional, avocat al ministrului Andrei Năstase;
  • Dorin Cimil, propus de PAS – candidat la funcția de judecător constituțional, conferențiar universitar, doctor în drept, avocat;
  • Maxim Lebedinschi, propus de PSRM – consilier al președintelui Igor Dodon în domeniul juridic.

Cele trei fotolii de la Comisia Electorală Centrală au devenit vacante după ce președinta organului electoral, Alina Russu, vicpreședinta Rodica Ciubotaru și Iurie Ciocan, membru al CEC, și-au depus cererile de demisie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *