Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O nouă acțiune a Mișcării…

O nouă acțiune a Mișcării de Rezistență ACUM, în fața MAI: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM desfășoară astăzi, 9 iulie, de la ora 07.30, o acțiune în fața Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. După flashmobul din fața MAI, manifestanții vor merge spre primărie, unde va avea loc ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău. Evenimentul este anunțat pe o rețea de socializare.

Manifestanții se vor aduna pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că „ei sunt umiliți, batjocoriți și folosiți în scopuri improprii meseriei alese”.

„Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, se spune în mesajul transmis pe o rețea de socializare.

În același mesaj se mai spune că „polițiștii care se adună într-un număr mare la protestele organizate la sediul PDM și în preajma locuinţei liderului PDM, Vlad Plahotniuc, fac uz de prevederile clare ale Codului de etică și deontologie al funcționarului public cu statut special din cadrul MAI”.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM s-a creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.