Noua achiziție a Președinției: Flori, mai scumpe decât mașinile de curățat cumpărate la sfârșitul anului trecut

La începutul acestui an Aparatul Președintelui R. Moldova a încheiat un contract pentru achizionarea de flori și compoziții florale în valoare totală de 360 de mii de lei. La sfârșitul anului trecut, aceeași entitate închia un contract cu o firmă din Chișinău pentru achiziționarea unor mașini de întreținere a podelelor în sumă de 338.292 lei.

Într-un raport publicat de Expert-Grup în 2018, se arată că aparatul Președintelui R. Moldova se află printre instituțiile cele mai puțin transparente din țară, comparativ cu alte autorități publice.

Lipsa informațiilor de pe pagina web a Președintelui privind modul cum sunt cheltuiți banii publici, programele de activitate și informația din rapoartele anuale de activitate nu permit publicului să își facă o impresie despre eficiența și eficacitatea cheltuielilor destinate Președinției, relevă nerespectarea de către această instituție a principiilor de transparență. La fel, lipsa unei rubrici dedicate agendei Președintelui limitează informarea publicului despre activitatea uneia dintre cele mai importante instituții din administrația statului”, se spune în acel raport.

La începutul lui 2018, Aparatul Președintelui a încheiat un contract cu aceeași firmă pentru a cumpăra flori și aranjamente florale. Suma acestuia era de 200 mii de lei. La începutul lui 2017, Președinția cumpăra aranjamente florale de 150 de mii de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Păi, dacă poporul i-a încredințat ogorul! Colhoznicul erijat președinte își strânge “kapusta” (curechiul), cum se pricepe el, mai bine! Pentru 360 de mii de lei moș Ion trebuie să spetească pe deal… E! He! He! Câte zeci de ani? Nu-i mai apucă el, săracul… Și se duce la țântirim…

 2. Reporter

  Da, de unde la acest mojâc moldovan, colhoznic digerator de fasole stricată cu usturoi de la Sadova, așa gusturi fine? Iau curs mucii pe la țarul Putin și vrea și el? Păi, țarul Putin are alte resurse, bre omule, și el nu-i socialist! Țarul Putin are miliarde de dolari și milioane de BOMJI, dar ți-o repet încă odată, țarul Putin nu-și mănâncă mălaiul din socialism, ci din capitalism. Dar tu, idiot mancurt, îți mănânci malaiul cu socialsmul tău tâmpit pe spinarea celui mai sărac popor din Europa!

  TREBUIE MĂCAR UN PIC DE DECENȚĂ? Sau nu-ți ședea bine la masa ceea luxoasă, în sala ceea restaurată pe bani turcești, cu niște flori simple, de câteva zeci de lei? Îți trebuiau flori și compoziții florale în valoare totală de 360 de mii de lei? Și te mai dai drept creștin? RUȘINE SĂ-ȚI FIE, IDIOTULE!

 3. ivancelgroaznik

  Da, nu-i mai dați voie colhoznicului ăsta primitiv și idiot să meargă în poclon la țarul Putin. Încă nu se știe ce excese poate el aduce de acolo? Moldova este o țară săracă și să-ți permiți aranjamente florale de 360 mii de lei este “koșciunstvo”!!!

 4. ivancelgroaznic

  Apai de cautat prishina la Dondonel, de unde cunoaste asa firme scumpe? O fi megieshi dea lui, zemliaci din copilarie. Ca babu public suporta el, cum suporta si norodu toate shele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *