Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihail Saakașvili despre criza politică…

Mihail Saakașvili despre criza politică de la Chișinău: „Locul oligarhului este la închisoare”

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a venit cu un mesaj privind ultimele evenimente care au loc la Chișinău. Astfel, acesta laudă pasul făcut de PSRM și reprezentanții Blocului ACUM care au creat o majoritate parlamentară și au investit un nou Guvern și afirmă că Partidul Democrat ocupă ilegal clădirile guvernamentale și încearcă să uzurpeze puterea în stat.

„Nu pot să nu mă expun pe situația din RM. Acesta este un moment istoric când opoziția și-a unit forțele, să formeze un Guvern, să elibereze țara de oligarhi. Și Georgia, și Ucraina, și Moldova au fost capturate în totalitate de oligarhi, Sunteți foarte bravo.

Acum, partidul oligarhului Plahotniuc ocupă ilegal clădirile guvernamentale și încearcă să uzurpeze puterea. Aceasta e o tentativă de lovitură de stat intermediul sistemului judecătoresc pe care-l monopolizează și pe care l-a corupt. Cred că un rezultat trebuie să fie mobilizarea poporului, care trebuie să-și întoarcă puterea, să-şi întoarcă bogăția țării și țara. Poporul trebuie să-l facă pe oligarh să plătească pentru tot. Locul oligarhului e în pușcărie. De aceea, succes vouă pentru restabilirea ordinii și a supremației legii.

Inima mea e în totalitate cu voi. Vreau foarte mult să câștigați. O știu bine pe Maia Sandu dar și pe alți reprezentanți ai noii puterii. Sunt oameni foarte demni și sunt sigur că vor câștiga împreună cu poporul. Succes!”, a conchis fostul președinte al Georgiei.

Citeşte şi: