Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu și Andrei Năstase,…

Maia Sandu și Andrei Năstase, despre funcția de premier propusă de PDM

Foto: privesc.eu

Copreședinții Blocului ACUM refuză și cea de-a treia invitație la negocieri, venită din partea Partidului Democrat. Maia Sandu și Andrei Năstase susțin în continuare că nu au de gând să discute cu democrații despre o eventuală coaliție, iar invitațiile acestora nu fac decât să isterizeze societatea, ca într-un final PDM și PSRM să creeze o majoritate parlamentară.

Andrian Candu a declarat la 14 martie curent că Partidul Democrat ar fi dispus să le ofere celor din Blocul ACUM funcția de premier în cadrul unor eventuale negocieri. Această nouă modalitate de a-i atrage la discuții nu a funcționat însă, iar copreședinții Blocului ACUM insistă în continuare că nu vor negocia nici cu democrații, dar nici cu socialiștii.

„Le-am spus că nu ne interesează nicio alianță. Total lipsiți de consecvență cei de la PDM. Dacă vă amintiți, în special în campanie, dar și înainte de campanie, tot discursul PDM-ului era despre cât de periculoși suntem noi pentru țară. Ne-au acuzat și de trădare de patrie. Deci, după toate acuzațiile, ei vin astăzi și spun că suntem buni și într-o zi ne oferă și funcția de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Copreședinta Blocului ACUM a mai menționat că din perspectiva lor, democrații încearcă să isterizeze societatea, ca ulterior să facă o alianță cu socialiștii.

Poziția Maiei Sandu este susținută și de Andrei Năstase, care a precizat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, că Blocul ACUM nu va face alianță cu Plahotniuc, nici după ce democrații le-au sugerat că sunt gata să le ofere funcția de premier în noul Guvern.

„Am reacționat simplu. O lume întreagă înțelegea, Andrian nu a înțeles. Cei din Blocul ACUM se luptă de ani de zile cu mafia, pentru ca într-o bună zi să vină cineva și să ofere nu știu ce poziție. Noi nu facem alianță cu Plahotniuc și gruparea sa care își spune Partidul Democrat”, a spus Andrei Năstase.

După alegerile parlamentare, PDM a invitat liderii Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia nu au dat curs invitației. Gestul democraților a fost repetat și de socialiști, care după validarea rezultatelor alegerilor au chemat reprezentanții Blocului ACUM la sediul PSRM. Blocul ACUM a refuzat însă și invitația socialiștilor.

Analiștii politici, despre sinceritatea intențiilor PDM și PSRM de a forma o coaliție cu Blocul ACUM

Pe 9 martie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, inclusiv mandatele celor 101 deputați. În aceeași zi, Președintele Igor Dodon, a declarat că urmează să convoace ședința de constituire a noii Legislaturi până pe 25-26 martie.