Maia Sandu și Andrei Năstase, despre funcția de premier propusă de PDM

Copreședinții Blocului ACUM refuză și cea de-a treia invitație la negocieri, venită din partea Partidului Democrat. Maia Sandu și Andrei Năstase susțin în continuare că nu au de gând să discute cu democrații despre o eventuală coaliție, iar invitațiile acestora nu fac decât să isterizeze societatea, ca într-un final PDM și PSRM să creeze o majoritate parlamentară.

Andrian Candu a declarat la 14 martie curent că Partidul Democrat ar fi dispus să le ofere celor din Blocul ACUM funcția de premier în cadrul unor eventuale negocieri. Această nouă modalitate de a-i atrage la discuții nu a funcționat însă, iar copreședinții Blocului ACUM insistă în continuare că nu vor negocia nici cu democrații, dar nici cu socialiștii.

„Le-am spus că nu ne interesează nicio alianță. Total lipsiți de consecvență cei de la PDM. Dacă vă amintiți, în special în campanie, dar și înainte de campanie, tot discursul PDM-ului era despre cât de periculoși suntem noi pentru țară. Ne-au acuzat și de trădare de patrie. Deci, după toate acuzațiile, ei vin astăzi și spun că suntem buni și într-o zi ne oferă și funcția de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Copreședinta Blocului ACUM a mai menționat că din perspectiva lor, democrații încearcă să isterizeze societatea, ca ulterior să facă o alianță cu socialiștii.

Poziția Maiei Sandu este susținută și de Andrei Năstase, care a precizat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, că Blocul ACUM nu va face alianță cu Plahotniuc, nici după ce democrații le-au sugerat că sunt gata să le ofere funcția de premier în noul Guvern.

„Am reacționat simplu. O lume întreagă înțelegea, Andrian nu a înțeles. Cei din Blocul ACUM se luptă de ani de zile cu mafia, pentru ca într-o bună zi să vină cineva și să ofere nu știu ce poziție. Noi nu facem alianță cu Plahotniuc și gruparea sa care își spune Partidul Democrat”, a spus Andrei Năstase.

După alegerile parlamentare, PDM a invitat liderii Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia nu au dat curs invitației. Gestul democraților a fost repetat și de socialiști, care după validarea rezultatelor alegerilor au chemat reprezentanții Blocului ACUM la sediul PSRM. Blocul ACUM a refuzat însă și invitația socialiștilor.

Analiștii politici, despre sinceritatea intențiilor PDM și PSRM de a forma o coaliție cu Blocul ACUM

Pe 9 martie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, inclusiv mandatele celor 101 deputați. În aceeași zi, Președintele Igor Dodon, a declarat că urmează să convoace ședința de constituire a noii Legislaturi până pe 25-26 martie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *