(live video) Primele rezultate ale referendumului după procesarea a 50% din procesele verbale

După procesarea a 50% din procesele verbale de la secțiile de votare, PENTRU demiterea lui Chirtoacă au votat 87%, iar CONTRA au votat 13%. 

 Referendumul de revocare a primarului general al municipiului Chișinău nu poate fi însă validat din cauza prezenței insuficiente la vot. La ora 21, când au fost închise secțiile de votare, era înregistrată o prezență de sub 18%, insuficient pentru ca plebiscitul să fie validat.

Conform prevederilor Codului Electoral, decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decât au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum. Astfel, pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, cel puțin 163 570 de chișinăuieni ar trebuit să voteze „Pentru” revocarea primarului general. De asemenea, pentru ca referendumul să fie validat, prezența la urne trebuia să fie de cel puțin 1/3 din numărul de alegători incluși în liste, ceea ce reprezintă aproximativ 210 mii de alegători.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *