LIVE/ Slusari anunță „nume cunoscute” care au beneficiat de furtul miliardului

Astăzi, la ora 13:30, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare au primit un document privind beneficiarii miliardului furat și și-au asumat riscul să facă publice anumite nume de persoane și companii din raportul Kroll, chiar dacă a fost o restricție.

„Putem să confirmăm oficial că în raportul Kroll este numele Vlad Plahotniuc. El este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi se află gruparea lui Filat. Figurează Ilan și Ilona Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, aproape toată fracțiunea”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei, menționând că despre sume va vorbi doar dacă cineva îl va da în judecată.

La fel, mai figurează, potrivit lui Slusari, mai multe companii ale lui Plahotniuc, dar și nume precum: Vladimir Novosadiuc, Gabriel Stati, Olga Bondarciuc, Petru Lucinschi și alții.

Au fost enumerate companiile: Prime Management, OTIV Prime, Prime TV, Finpar Invest, Basconslux și Gemenii.

Potrivit lui Lilian Carp, nu în zadar sunt ridicate imunitățile unor deputați.

„Dacă ar fi fost Vlad Plahotniuc, cred că procurorul ar fi venit și după el”, a sugerat deputatul ACUM.

Totodată, Slusari acuză „procuratura lui Harunjen” că nu a dorit să colaboreze și a refuzat să prezinte aceste informații.

Documentul nu va fi publicat.

Anterior, pe mai multe companii ale fostului lider democrat au fost aplicate sechestre.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, afirma la începutul lunii că raportul Kroll nu va ajuta prea mult la depistarea persoanelor implicate în frauda bancară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *