LIVE/ ACUM își lansează angajamentele pentru alegerile din 2019. Care sunt acestea?

Mișcarea Acum, formată din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate își lansează astăzi angajamentele pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. ACUM anunță despre 5 angajamente în domenii precum educație, justiție și sănătate. 

Primul dintre acestea e legat de creșterea veniturilor populației –  salariul mediu  să ajungă la 11 mii de lei pe lună.

Al doilea angajament ține de domeniul educației. Promisiunea blocului ACUM se referă la majorarea finanțării școlilor și a grădinițelor, precum și a salariilor din acest domeniu, astfel încât părinții să nu fie nevoiți să plătească suplimentar.

Al treilea angajament promite perfecționarea stării sistemului de sănătate din țară –  reducerea cu 25 % a cheltuielilor oamenilor pentru medicamente și sporirea accesului oamenilor la medicamente calitative.

Al patrulea angajament promite redresarea situației din justiție în R. Moldova – arestarea judecătorilor corupți și întoarcearea banilor furați prin confiscarea averii acestora.

Al cincilea angajament ține de îndeplinirea de către R. Moldova, până 2023, a tuturor condițiilor pentru solicitarea calității de membru UE.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Angajamentul cu cea mai mare prioritate trebue să fie ELIBERAREA ȚĂRII DIN CAPTIVITATE ȘI ÎNCHIDEREA LA ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ A UZURPATORULUI PLAHOTNIUK! Toate celelalte, ca recuperarea miliardului, închiderea escrocului Șor, condamnarea judecătoarei corupte Rodica Debilo, care a invalidat alegerile municipale vor decurge din aceasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *