Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ ACUM își lansează angajamentele…

LIVE ACUM își lansează angajamentele pentru alegerile din 2019. Care sunt acestea?

Mișcarea Acum, formată din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate își lansează astăzi angajamentele pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. ACUM anunță despre 5 angajamente în domenii precum educație, justiție și sănătate. 

Primul dintre acestea e legat de creșterea veniturilor populației –  salariul mediu  să ajungă la 11 mii de lei pe lună.

Al doilea angajament ține de domeniul educației. Promisiunea blocului ACUM se referă la majorarea finanțării școlilor și a grădinițelor, precum și a salariilor din acest domeniu, astfel încât părinții să nu fie nevoiți să plătească suplimentar.

Al treilea angajament promite perfecționarea stării sistemului de sănătate din țară –  reducerea cu 25 % a cheltuielilor oamenilor pentru medicamente și sporirea accesului oamenilor la medicamente calitative.

Al patrulea angajament promite redresarea situației din justiție în R. Moldova – arestarea judecătorilor corupți și întoarcearea banilor furați prin confiscarea averii acestora.

Al cincilea angajament ține de îndeplinirea de către R. Moldova, până 2023, a tuturor condițiilor pentru solicitarea calității de membru UE.