Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul regiunii transnistrene: „Suntem un…

Liderul regiunii transnistrene: „Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi”. Ce a replicat Dodon

Igor Dodon înţelege că regiunea transnistreană trebuie recunoscută, însă nu se poate hotărâ pentru acest lucru, afirmă liderul regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.  

„Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi. Cred că preşedintele R. Moldova înţelege că Transnistria trebuie recunoscută, dar nu poate face acest lucru, nu poate îndrăzni să facă acest lucru. (…) În pofida faptului că preşedintele R. Moldova se poziţionează ca un politician pro-rus,  la Moscova nimeni nu are de gând să-i cedeze regiunea transnistreană”, a spus Krasnoselski.

În replică,  Dodon a spus că Moscova recunoaşte regiunea transnistreană ca parte a statului R. Moldova şi că reîntregirea ţării va avea loc în următorii ani.

„În partea dreaptă a Nistrului sunt doar câţiva trădători de neam care ar fi gata să recunoască independeţa rmn. Aceasta a fost, este şi va fi pământ moldovensc. Noi trebuie să reintegrăm ţara şi vom face acest lucru.  Eu sunt sigur că reintegrarea ţării va fi în următorii ani, indiferent de ce spun unii lideri din regiunile R. Moldova, care sunt sau nu, controlate, de facto, în ultimul timp. Referitor la declaraţiile unora că Moscova nu va da regiunea transnistreană Moldovei, Moscova recunoaşte tot timpul şi toţi recunosc că aceasta este parte a R. Moldova”, a declarat Igor Dodon.

 

Sursa foto: rador.ro