Liderul regiunii transnistrene: „Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi”. Ce a replicat Dodon

Igor Dodon înţelege că regiunea transnistreană trebuie recunoscută, însă nu se poate hotărâ pentru acest lucru, afirmă liderul regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.  

“Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi. Cred că preşedintele R. Moldova înţelege că Transnistria trebuie recunoscută, dar nu poate face acest lucru, nu poate îndrăzni să facă acest lucru. (…) În pofida faptului că preşedintele R. Moldova se poziţionează ca un politician pro-rus,  la Moscova nimeni nu are de gând să-i cedeze regiunea transnistreană”, a spus Krasnoselski.

În replică,  Dodon a spus că Moscova recunoaşte regiunea transnistreană ca parte a statului R. Moldova şi că reîntregirea ţării va avea loc în următorii ani.

“În partea dreaptă a Nistrului sunt doar câţiva trădători de neam care ar fi gata să recunoască independeţa rmn. Aceasta a fost, este şi va fi pământ moldovensc. Noi trebuie să reintegrăm ţara şi vom face acest lucru.  Eu sunt sigur că reintegrarea ţării va fi în următorii ani, indiferent de ce spun unii lideri din regiunile R. Moldova, care sunt sau nu, controlate, de facto, în ultimul timp. Referitor la declaraţiile unora că Moscova nu va da regiunea transnistreană Moldovei, Moscova recunoaşte tot timpul şi toţi recunosc că aceasta este parte a R. Moldova”, a declarat Igor Dodon.

 

Sursa foto: rador.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Acu Dodon o face pe politicianu versat shi intselept. Se da shi cu uni shi ku altsi. Ca shi ashe nu poate sa faca nimik, cum o zis shi Krasnoselski, in afara de dat din din gura, el nu hotatarashte nimik. Shi asta shtie shi europa shi curtea tsarului.

  2. Kolea

    Este greu de inteles pentru jigodiile bolsevice din RM ca nistrenii nu vor cu Dodon si orice viitor ar vrea acesta cu RM (unul foarte rau oricum si bineinteles de saracie si alienare). Eu zic ca trebuie recunoscuti indepenedenti imediat si sa se inteleaga ca sunt nistreni si nu maldavani (mancurti) deci n-au treaba cu RM. Asta cred ca este situatia si solutia ma gindesc sa se termine cu circul asta de 30 de ani. Sa nu uitam ca maldavanii (mancurtii) sunt detestati prin CSi si mai ales Rusia deci atitudinea nistrenilor care se considera jigniti de apartenenta in acelasi “stat” cu jeguri maldavane. Asta este !…ce-i greu de inteles !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *