Le promite fotoliul de premier. Cum vrea PDM să-i atragă pe cei din Blocul ACUM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) invită din nou Blocul ACUM la negocieri. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Andrian Candu, după ședința Consiliului Executiv al PDM.

„Chiar dacă PDM are mai multe mandate decât Blocul ACUM în viitorul Parlament, noi am fi fost dispuși să-i oferim blocului ACUM un rol foarte important în ceea ce înseamnă guvernarea. Cu alte cuvinte le-am fi oferit conducerea viitorului guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. Și le-am fi arătat flexibilitate în tot ceea ce înseamnă dialog și tot ceea ce înseamnă interesul cetățeanului și interesele țării. Bineînțeles am fi discutat despre programul nostru de guvernare și angajamentele pe care și le-a asumat PDM prin reformele inițiate”, a declarat Candu.

În cazul în care Blocul ACUM refuză și de această dată să negocieze o coaliție cu PDM, democrații se vor reuni în ședință pentru a discuta alte opțiuni. Andrian Candu susține că deocamdată, nu au fost analizate scenarii de formare a unei coaliții, nici cu PSRM, nici cu Partidul Șor.

După declarațiile făcute public de Andrin Candu, Blocul ACUM a publicat o reacție în care precizează că refuză să negocieze și de această dată cu democrații.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului.Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază”, se menționează în mesajul făcut public de Blocul ACUM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    DEJA VU CU TALPA IADULUI DE MOLDOVA PLAHOTNIUK?

    Măi Andrianușca, măi! Am mai văzut noi fotoliu de premier. Cu Valeriu Streleț, mai ți-i minte? Și cu ce s-a terminat? Hai spune “finuțule”, ne te rușina! Cu ce s-a terminat? Să-ți aduc, eu aminte? Împreună cu amicii voștri din umbră, socialiști, i-ați făcut un blenghi, de-a căzut din fotoliul de premier de era cât pe ce să-și rupă coaiele! Formal se zvonea atunci, că n-a vrut să-i răspundă la telefon cumătrului tău, Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, când acesta l-a sunat să-l roage să-i
    împrumute un borcan de borș proaspăt, că la el se terminase tărâța.

    De fapt au înțeles toți deodată, unde era îngropată pisica. Cumătrul tău, Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk vroia toată puterea în mâinile sale și accesul la putinile cu brânză. Oricum prim ministrul de la vremea ceea Valeriu Streleț lua un blengi, cu răspuns la telefon sau fără. Pentru siguranță întruchiparea diavolului de cumătru al tău i-a mai deschis un dosar penal pe fapte măsluite și demult trecute. Și chiar tu ai uitat toate aceste evenimente, bre Andrianușca? Și acum mai îndrăzniți să faceți acest “deja vu”, dobitoacelor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *