În contextul întâlnirii cu Putin, Dodon a menționat „rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”

Igor Dodon a avut astăzi o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin. În contextul acesteia, Dodon a vorbit despre regiunea transnistreană și „rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”. 

Am reiterat poziţia Moldovei privind problema transnistreană: susţinem constant reglementarea politică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri „5+2” în condiţiile respectării principiilor de suveranitate şi integritate teritorială a R. Moldova, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene. Suntem dispuşi pentru continuarea promovării unui dialog direct între Chişinău şi Tiraspol la nivel de lideri, reprezentanţi politici, reprezentanți ai societăţii civile şi grupuri de lucru în scopul consolidării încrederii pentru rezolvarea problemelor actuale, cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

Am menţionat o dată în plus rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”, a spus Dodon.

Anterior, într-un interviu pentru ZdG, analistul politic Oazu Nantoi l-a catalogat pe Igor Dodon drept agent de influență al Federației Ruse. Nantoi a opinat că Igor Dodon Dodon se comportă ca un provocator care, doreşte să contribuie la demararea procesului de îngheţare a relaţiilor dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană (UE). 

Poliția rusă a arestat sâmbătă peste 270 de persoane în 80 de orașe, în urma unor proteste prin care opoziția a marcat din Extermul Orient până la Marea Baltică ziua de naștere a  lui Vladimir Putin, notează agerpres.ro Manifestanții au cerut eliberarea opozantului Alexei Navalnâi, care execută o pedeapsă de 20 de zile de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind întrunirile publice.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. IONICA

    Dodoane sa -ti dea domnul sanataten dar si pacatul “pacificatorului rus ” care la impuscat pe tanarul Pisari sa -l ispasesti precum ii lauzi pe rusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *