În 2015 – împotrivă, acum pentru. De ce Dodon nu a susţinut anterior proiectul ce asigura studenţilor dreptul de a vota la locul de studii

La începutul lui noiembrie 2015, proiectul ce asigura studenților  dreptul de a vota la locul de studii nu a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, fiind susținut doar de fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), deputații Partidului Liberal și fosții deputați PLDM. Socialiştii şi comuniştii s-au declarat împotriva introducerii proiectului pe ordinea de zi.  Azi însă, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon vine cu o iniţiativă care susţine dreptul studenţilor de a vota la locul de studii. 

Astăzi, 18 aprilie, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon a venit cu iniţiativa de introduce sistemul electoral mixt. În aspectele iniţiativei cu care vine, Dodon indică, între altele că “studenții trebuie să obțină dreptul de a vota la locul de studii, în baza unui certificat eliberat de instituția de învățămînt. În așa mod, majoritatea tinerii își vor putea exercita comod dreptul de vot”.

Solicitat de ZdG pentru  a comenta această situaţie, Ion Ceban a declarat că nici nu prea îşi aminteşte exact ce a fost mai înainte, în schimb iniţiativa cu care a venit astăzi Igor Dodon conţine solicitări importante din alte părţi, cum ar fi Diaspora.

Dodon a venit azi cu propunerea de introduce sistemul electoral mixt azi, cerând Partidului Democrat să refuze proiectul pentru introducerea sistemului uninominal de vot.

Citiţi şi: 

Ultima oră! Dodon propune introducerea sistemului electoral mixt 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Dodon, cu orice prets, vra sa kishtizhe simpatia poporului shi aku , mai ales, a tinerilor …
    va fache oriche pentru asta, de la a da lumina de pashti la norod, pina la asigura la tineret drepturi demokratiche, numa sa iasa bine la el.
    Acest individ nu are soveste shi bun simts, el foloseshte toate mizhloche kari sa aduka la el bani shi profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *