Igor Dodon, despre o eventuală coaliție cu PDM sau ACUM după alegerile din februarie 2019

Președintele Igor Dodon susține că exclude o eventuală coaliție a Partidului Socialiștilor (PSRM) cu Partidul Democrat din Moldova (PDM) sau cu Blocul Electoral „ACUM DA PAS” după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. „Sau socialiștii obțin majoritatea parlamentară sau, cel mai probabil, vor fi alegeri parlamentare anticipate. Sau democrații se vor duce cu Maia Sandu și cu Năstase”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Eu nu sunt membru al Partidului Socialiștilor, dar înțelegeți și cred că toți înțeleg că socialiștii și Dodon sunt împreună indiferent dacă voi participa sau nu la alegeri”, a afirmat Dodon.

După ce a precizat că nu este membru al PSRM, președintele a vorbit în continuare din numele Partidului Socialiștilor:

„Noi nu examinăm o eventuală coaliție cu PDM. Noi vom lupta pentru a obține majoritate parlamentară. Dacă nu vom obţine majoritatea parlamentară și vor fi deputaţi independenţi care au trecut pe circumscripţii şi cu votul acestora am putea crea majoritate, vom discuta. Dacă nu, atunci, cel mai probabil, vom pleda pentru alegeri parlamentare anticipate”, a mai declarat preşedintele Dodon.

Totodată președintele a evitat să dea un răspuns cert atunci când a fost întrebat dacă va participa sau nu la scrutinul parlamentar pe lista socialiștilor. „Clar că dacă merge și președintele țării în fruntea listei este un anumit suport, dar oamenii și așa știu că Partidul Socialiștilor e partidul lui Dodon și Dodon e cu socialiștii. Totul depinde de agenda politică externă care va fi planificată pentru luna februarie”, a mai spus Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Va continua cu mirshavii, ca si pin acu, tovarashika dodon. Una el zice, dar alta face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *