Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul a eliberat-o din funcție…

Guvernul a eliberat-o din funcție pe viceministra suspectată că ar fi cerut bani de la conducerea Spitalului Clinic Republican

Azi, Guvernul a dispus eliberarea din funcție a viceministrei Finanțelor, Maria Cărăuș. Ea fost reținută la începutul lunii octombrie, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA , fiind suspectată că ar fi cerut bani de la conducerea Spitalului Clinic Republican. 

Atunci, procurorii şi CNA au pornit o cauză penală pentru corupere pasivă şi activă. Pentru confirmarea probatoriului, vineri, 6 octombrie 2017, au fost efectuate percheziţii la domiciliile, automobilele, oficiile şi birourile de serviciu ale viceministrului Finanţelor şi agenţilor economici implicaţi în acest caz. Ca rezultat, au fost reţinute patru persoane. Pe lângă Cărăuș, după gratii au ajuns şi trei oameni de afaceri. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

Maria Cărăuș declară pentru anul trecut un salariu de peste 137.000 lei, iar soțul său, care activează la Termoelectrica are un salariu de peste 105.000 lei. Cărăuș a primit indemnizații din 7 entități comerciale,  precum și o pensie de la CNAS de peste 70.000 lei. Ea deține două apartamente și un garaj și este membru al Consiliului de administrație în 6 societăți.