Guvernatorul Băncii Naționale și șeful CNA vor fi audiați în Parlament privind furtul miliardului

După două săptămâni de la votarea audierilor, șeful CNA Bogdan Zumbreanu și guvernatorul Băncii Naționale Sergiu Cioclea vor fi audiați în Parlament în cadrul ședinței legislativului din 12 octombrie.

Deși inițial s-a votat și audierea procurorului general Eduard Harunjen și a procurorului municipiul Chișinău Viorel Morari, cei doi au scăpat de întrebările deputaților după ce au expediat un mesaj în adresa președintelui Parlamentului în care precizează că „se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților”. Procuratura accentuează că deputații nu pot formula întrebări care conduc la amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Ulterior, deși audierile au fost programate pentru 4 octombrie, acestea au fost amânate la cererea șefului CNA.

Audierile de mâine, 12 octombrie, au fost programate la ora 15.00 și urmează să aibă loc după mai multe încercări fără succes de a audia în Parlament situația cu privire la mersul anchetei în privința furtului miliardului.

Foto: sputnik.md, deschide.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *