Filip demisionează. Cine vor fi noul președinte și vicepreședinte al fracțiunii PDM din Parlament

Fostul premier Pavel Filip a demisionat din funcția de președinte al fracțiunii Partidului Democrat din Parlament. Cererea acestuia a fost aprobată în cadrul unei ședințe a fracțiunii care a avut loc ieri, 17 iulie.

Informația despre demisia lui Filip a fost confirmată pentru ZdG de către surse din cadrul fracțiunii PDM, care ne-au comunicat că anunțul urmează a fi făcut public mâine, la ședința Parlamentului.

„Am avut, ieri, ședința fracțiunii și am aprobat cererea domnului Filip de a se retrage din proprie inițiativă de la șefia fracțiunii”, a declarat sursa din cadrul fracțiunii.

Funcția lui Pavel Filip urmează a fi preluată de deputatul Dumitru Diacov, care ocupă, în prezent, funcția de vicepreședinte al fracțiunii. Astfel, în locul lui Diacov, în funcția de vicepreședinte al fracțiunii urmează a fi numit deputatul Vladimir Cebotari.

La 27 iulie democrații vor organiza congresul PDM, în cadrul căruia se va alege o nouă conducere și va fi adoptată o strategie de reformare a formațiunii. Tot atunci, ar urma să fie decis subiectul privind schimbarea sediului PDM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *