Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După București și Bruxelles, Maia…

După București și Bruxelles, Maia Sandu a anunțat unde va face următoarele vizite oficiale

Foto: gov.md

Șefa cabinetului de miniștri a R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va întreprinde două vizite oficiale în următoarea perioadă. Pe 11 iulie prim-ministra va pleca la Kiev, iar pe 16 iulie se va afla la Berlin.

„Îi mulțumesc domnului Președinte Volodimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări”, a scris Maia Sandu cu referire la vizita sa oficială în capitala Ucrainei.

Vizita în Germania, de pe 16 iulie, Maia Sandu susține că va fi făcută la invitația cancelarului Angela Merkel: „Vin cu deosebite mulțumiri către Cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”.

Primele vizite oficiale în calitate de prim-ministru pe care le-a făcut Maia Sandu de la învestirea în funcție au fost la București și Bruxelles.