Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Doi deputați părăsesc fracțiunea Partidului…

Doi deputați părăsesc fracțiunea Partidului Liberal

Deputații liberali Vladimir Cernat și Artur Gutium au anunțat în această seară că părăsesc fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal din Parlament din cauza „lipsei unei democrații interne” în partid. În continuare, anunță cei doi, vor fi deputați neafiliați. 

Deptații și-au anunțat plecarea din fracțiunea liberalilor prin postări simultane perețelele de socializare.

„Dragi colegi si prieteni,

În toată activitatea mea politică m-am ghidat de interesele celor care au investit speranțe în viziunile mele și a echipei pe care o reprezint iar la ultimele alegeri parlamentare ne-au dat votul pentru a putea implementa reforme democratice, liberale și proeuropene.

Șirul de decizii neconforme unui partid de esență liberală și lipsa unei democrații interne au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre. Cu mare regret constat că toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reforma interna in cadrul conducerii Partidului Liberal s-au soldat cu eșec.

În acest context, declar că începând cu ziua de astăzi, părăsesc fracțiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova și în continuare voi activa în calitate de deputat neafiliat, conducându-mă de promisiunile electorale pentru care am acces în Parlament, promovând integrarea europeană a Republicii Moldova și valorile democrației veritabile”,a scris deputatul  Vladimir Cernat pe facebook. 

Artur Gutium spune că, printre motivele care l-au determinat să plece este și modul în care a fost înlăturat din partid fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

„Dragi Prieteni,

Având în considerare ignorarea tuturor adresărilor către conducerea Partidului Liberal de a soluționa problemele acumulate în formațiunea noastră (inclusiv a adresărilor cluburilor liberale din mai multe state europene), modalitatea în care a fost exclus colegul nostru Anatol Șalaru, lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal, declar desolidarizarea de conducerea Partidului Liberal și continuarea activității mele legislative în calitate de deputat neafiliat.

În continuare, mă voi ghida exclusiv de programul electoral pentru care am fost votat în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, valorile democratice și liberale, voi depune toate eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, prin acțiuni practice în diverse domenii.

Având în considerare că sunt primul deputat ales din componența comunității noastre stabilite în afara Republicii Moldova, voi continua să consolidez diaspora noastră și să contribui la soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii noștri aflați în străinătate”, a scris Gutium pe facebook

După plecarea celor doi deputați, fracțiunea Partidului Liberal din Parlament a rămas cu 11 deputați.