Dodon: Se fac încercări de a ne ademeni cu învăţături false. Sandu: Este cel mai rușinos lucru pe care-l poate spune un președinte

Într-un mesaj postat pe facebook, astăzi, 25 februarie, „cu prilejul sărbătorii Duminica Triumfului Ortodoxiei”, președintele Igor Dodon afirmă că, „în prezent se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen”. Afirmația președintelui a fost calificată de către Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, ca fiind „probabil cel mai rușinos lucru pe care-l poate spune un președinte de stat în secolul XXI”.

„Cu prilejul sărbătorii Duminica Triumfului Ortodoxiei, am vizitat Mănăstirea “Sfîntul Gheorghe” din satul Zloţi, raionul Cimișlia. Noi, moldovenii, sîntem un popor ortodox. Bunicii şi străbunicii noştri au păstrat şi promovat această credinţă de secole. În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen. Se fac încercări de a ne impune să credem că credinţa noastră ortodoxă, valorile noastre familiale sînt nişte valori perimate şi depăşite. In pofida acestor provocări, poporul nostru, care a trecut prin toate încercările, va păstra credinţa care l-a ocrotit pe parcursul întregii noastre istorii. Aduc cele mai bune gânduri tuturor credincioşilor ortodocşi din Moldova cu prilejul sărbătorii Duminica Triumfului Ortodoxiei. Vă doresc tuturor pace şi numai bine, iar celor care ţin post – tărie de spirit”, a scris președintele pe facebook.

La scurt timp, Maia Sandu, fosta contracandidată a lui Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016, a scris că mesajul transmis de președinte este unul „rușinos”.

O țară fără libertate individuală, fără toleranță și fără oportunități egale pentru femei și bărbați este o țară sortită pe veci declinului economic și moral. Anume așa Igor Dodon vede Republica Moldova. Este probabil cel mai rușinos lucru pe care-l poate spune un președinte de stat în secolul XXI. Noi reiterăm angajamentul nostru pentru promovarea libertăților individuale, toleranței și egalității de gen.

Update: Mesajul de pe pagina președintelui Igor Dodon a fost rectificat la câteva ore după postare, fiind scoase frazele în care Dodon vorbea despre toleranță, liberalism și egalitate de gen. Ivan Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon a anunțat că: “în legătură cu postarea de astăzi pe Facebook a Președintelui țării vin cu următoarea precizare. Din păcate, programul încărcat al Președintelui nu-i permite de fiecare dată să-și administreze personal pagina de Facebook și de această data, în textul postării, care nu a fost coordonat cu șeful statului, s-a strecurat o greșeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri disctincte din societate. Aduc scuzele de rigoare celor care s-au simțit lezați de greșeala regretabilă care s-a strecurat în postare”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Alin

    Afirmația președintelui a fost calificată de către Maia Sandu …..asta nu este afirmatia lui Sandu ci a stapinilor sai de pe ste ocean democratii adica Sorosistii…asa balabolesc si leanca si candu si toate 6-cile care pentru banii amerikanilor isi vind si parintii…

  2. Lelea

    Tocmai despre asta acuma se discuta la Bruxell caci una din masurile necesare in dezvoltarea politicilor este anume Egalitatea de genuri….dar Dodon nu e la curent caci el are alte prioritati-Dubai, Moscova etc.etc…El ortodox????? El e primul eretic din tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *