DOC/ Ruslan Codreanu a semnat o dispoziție prin care s-a numit primar interimar

Fracțiunile PSRM și PL din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se arată indignate de faptul că Ruslan Codreanu, care până acum a deținut funcția de viceprimar, a semnat o dispoziție prin care își asumă funcția de primar general interimar. Consilierul Ion Ceban i-a cerut lui Codreanu să-și anuleze decizia, asta în timp ce purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a informat că dispoziția este legală.

Deși dispoziția a fost semnată încă pe 10 iulie, acest subiect a devenit cunoscut opiniei publice abia astăzi, 24 iulie, la ședința CMC. Ulterior, dispoziția a fost publicată pe Facebook de către fostul candidat la șefia Capitalei, liberalul Valeriu Munteanu.

Potrivit dispoziției semnate de Codreanu, acesta își asumă asigurarea de drept a funcției de Primar General interimar al municipiului Chișinău, în condițiile în care Nistor Grozavu a refuzat să exercite interimatul funcției de primar interimar.

Deși Ion Ceban a declarat că numirea primarului interimar ține de competența CMC, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a informat că dispoziția semnată de Codreanu nu contravine legii și că interimatul trebuie exercitat de un viceprimar.

„În cazul încetării înainte de termen a mandatului, al suspendării din funcţie sau al imposibilităţii primarului de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură de drept de către un viceprimar. Dacă viceprimarul, din motive obiective, refuză interimatul funcţiei de primar sau dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent, sau, din anumite cauze, aceste funcţii devin vacante, consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului”, a menționat Vadim Brînzaniuc.

Ruslan Codreanu nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația și acuzațiile care i se aduc.

Foto: Valeriu Munteanu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    MOLDOVA – ȚARA PLAHOTNIUCILOR

    Să ziceți MERSI, că n-a numit-o primar general pe plahotniucika Silvia Radu, deși și el poate fi un plahotniuk și mai bun ca plahotniucika Silvia Radu! Moldova devine ȚARA PLAHOTNIUCILOR!

  2. Lider Moldovan

    Da-i mai bine de-am să-l numească primar general pe Plahotniuk în persoană și să nu se mai joace cu clonele lui tâmpite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *