DOC/ Procuratura Generală, sesizată în legătură cu un monument de la Comrat pe care a fost gravată harta Rusiei

Procuratura Generală (PG) a fost sesizată cu privire la instalarea la Comrat a unei pietre de onoare în cinstea grănicerilor. Deși monumentul este dedicat grănicerilor din R. Moldova, pe acesta este gravată harta Federației Ruse.

În răspunsul la solicitarea deputatului Roman Boțan, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că în adresa sa nu a pervenit nicio cerere cu referire la instalarea acestui monument, care a fost inaugurat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea trupelor sovietice de grăniceri.

Mai mult decât atât, în răspunsul Ministerului se precizează că Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a inspectat piatra comemorativă și a constatat că lucrările au fost executate cu abatere de la cadrul legal, motiv pentru care a fost sesizată Procuratura Generală.

Piatra de onoare a fost inaugurată la Comrat pe 28 mai, iar la eveniment au participat veteranii serviciului de grăniceri, precum și bașcanul Irina Vlah.

Foto: Facebook/Roman Boțan

Foto: nokta.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *