DOC/ Poziția Consiliului electoral de Circumscripție în legătură cu „pomenile electorale” oferite de Șor

Consiliul electoral de Circumscripție nr.18 a respins ca fiind neîntemeiată contestația depusă de Valeriu Munteanu cu referire la „pomenile electorale” oferite cetățenilor de către Partidul Șor.

Valeriu Munteanu a depus o contestație prin care a cerut excluderea din cursa electorală a lui Ilan Șor. Candidatul Blocului ACUM precizează în contestația sa că a intrat în posesia unor imagini video în care Partidul „Șor” ar utilizare resurse administrative și mijloace financiare ilicite pentru a corupe alegătorii. Din imaginile video se vede că mai multe persoane sunt prezente în fața Primăriei Orhei cu pungi pe care sunt imprimate simbolurile Partidului „Șor”.

În răspunsul Consiliul electoral de Circumscripție la contestația lui Munteanu, se precizează că Șor deține în locațiune un spațiu din incinta primăriei Orhei, pentru a organiza întruniri cu membrii de partid. Respectiv, acest lucru nu poate fi considerat ca utilizare a resurselor administrative. Cât ține de folosirea mijloacelor financiare nedeclarate, Consiliul electoral de Circumscripție face doar o trece în revistă a unor norme care prevăd faptul că CEC asigură supravegherea și controlul finanțării partidelor politice. Astfel, în urma acestor argumente, Consiliul electoral de Circumscripție a hotărât să respingă contestația lui Munteanu.

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *