Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Poziția Consiliului electoral de…

DOC Poziția Consiliului electoral de Circumscripție în legătură cu „pomenile electorale” oferite de Șor

Consiliul electoral de Circumscripție nr.18 a respins ca fiind neîntemeiată contestația depusă de Valeriu Munteanu cu referire la „pomenile electorale” oferite cetățenilor de către Partidul Șor.

Valeriu Munteanu a depus o contestație prin care a cerut excluderea din cursa electorală a lui Ilan Șor. Candidatul Blocului ACUM precizează în contestația sa că a intrat în posesia unor imagini video în care Partidul „Șor” ar utilizare resurse administrative și mijloace financiare ilicite pentru a corupe alegătorii. Din imaginile video se vede că mai multe persoane sunt prezente în fața Primăriei Orhei cu pungi pe care sunt imprimate simbolurile Partidului „Șor”.

În răspunsul Consiliul electoral de Circumscripție la contestația lui Munteanu, se precizează că Șor deține în locațiune un spațiu din incinta primăriei Orhei, pentru a organiza întruniri cu membrii de partid. Respectiv, acest lucru nu poate fi considerat ca utilizare a resurselor administrative. Cât ține de folosirea mijloacelor financiare nedeclarate, Consiliul electoral de Circumscripție face doar o trece în revistă a unor norme care prevăd faptul că CEC asigură supravegherea și controlul finanțării partidelor politice. Astfel, în urma acestor argumente, Consiliul electoral de Circumscripție a hotărât să respingă contestația lui Munteanu.

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu