DOC/ Lista candidaţilor PCRM în circumscripţia națională la funcţia de deputat în Parlament

În cadrul ședinței din 2 ianuarie 2019, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat primii concurenți electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Printre aceștia se numără și Partidul Comuniștilor din Moldova (PCRM), care merge la alegerile  din februarie cu o listă de 41 de candidați. 

Astfel, primul pe lista comuniștilor este liderul partidului, Vladimir Voronin. Acesta este urmat de Tatiana Babin și Elena Bodnarenco. Oleg Reidman este al 32-lea pe listă, iar Inna Șupac se află pe listă în dreptul numărului 37.

La ședința din 2 ianuarie au mai fost înregistrate

  • Partidul Democrat din Moldova (cu 53 de candidați);
  • Partidul Politic “Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (cu 54 de candidați).
  • Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” (cu  54 de candidați). 

De asemenea, CEC a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinele de vot, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ și persoanele responsabile de finanţe (trezorierii) ai respectivilor concurenți electorali.

Parlamentul a decis pe 27 iulie 2018, în ședință plenară ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 24 februarie 2019. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a prezentat atunci proiectul de hotărâre deputaților, pentru care și-au dat votul majoritatea celor prezenți în sală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *