DOC/ Anatolie Zagorodnîi a revenit în funcţia de consilier al Agenției de Soluționare a Contestațiilor

Deşi a fost demis de Parlament în iulie curent din funcţia de consilier al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi a revenit astăzi, 9 noiembrie, la muncă. Revenirea lui Zagorodnîi are loc în contextul emiterii de către Judecătoria Chişinău a unei decizii prin care este anulată hotărârea de atunci a Parlamentului R. Moldova.

Anunțul despre revenirea lui Zagorodnîi la ANSC a fost făcută de deputatul ACUM, Dumitru Alaiba. Potrivit acestuia, Zagorodnîi a revenit la lucru și dă indicații.

Cinci luni în urmă, parlamentul a votat demiterea lui Anatolie Zagorodnii din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor de la ANSC. Acea Hotărâre a parlamentului mai este în vigoare, dar azi, se pare, Zagorodnîi a revenit la lucru și dă indicații. Principalele motive ale demiterii – concursul viciat și lipsa unei experiențe demonstrabile de 3 ani în domeniul achizițiilor publice. Imediat după numirea lui Zagorodnîi în această funcție, instituția a început a degrada la capitolul transparență, a susţinut Alaiba.

Contactată telefonic, directoarea ANSC, Irina Gutnic, a confirmat că Antolie Zagorodnîi s-a prezentat astăzi la serviciu.

Eu nu am văzut hotărârea instanţei de judecată de remitere a d-lui Zagorodnîi din funcţie, dar d-lui astăzi s-a prezentat la serviciu şi a prezentat cererea prin care a acţionat hotărârea Parlamentului în instanţa de judecată , a declarat pentru Ziarul de Gardă, Irina Gutnic.

Totodată, Judecătoria Chişinău a emis o decizie prin care anulează hotărârea Parlamentului R. Moldova, din 5 iulie curent.

Anatolie Zagorodnîi a fost revocat pentru că a fost numit în funcție, deși nu avea experiența necesară. El este unul dintre cei 14 deputați comuniști care la 21 decembrie 2015 și-au anunțat „detașarea de Partidul Comuniștilor” și formarea Platformei parlamentare social-democrate „Pentru Moldova”. Ulterior, toți cei 14 deputați au aderat la Partidul Democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *