Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații democrați nu vor da…

Deputații democrați nu vor da curs invitației Blocului ACUM

Deputații democrați nu vor da curs invitației Blocului ACUM de a participa la discuțiile privind „dezoligarhizarea R. Moldova”. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PD), Vitalie Gamurari.

„Anunțăm că niciun deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA. Denunțăm acțiunea lor și atragem atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic”, se menționează în mesajul lui Vitalie Gamurari.

Copreședinții Blocului ACUM au invitat deputații mâine, 2 aprilie, să participe la o discuție cu privire la pachetul de legi pentru „dezoligarhizarea R. Moldova”. Pachetul de legi propus de deputații ACUM prevede demiterea actualului Procuror general și al conducerii CEC, precum și eliberarea din funcție a directorului SIS, directorului CNA, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dar și a președintelui Autorității Naționale de Integritate. Totodată, acest pachet include și adoptarea unei Declarației cu privire la caracterul capturat al statului.

În cadrul unei conferințe de presă, liderii Blocului ACUM au precizat însă că îi invită doar pe „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic”. Întrebați dacă vor sta la masa de discuții și cu deputații democrați, Maia Sandu a declarat: „Dacă regimul va vrea să vină, o să îi invităm să plece din încăpere”.