Deputații căror fracțiuni au avut cele mai multe absențe în cei patru ani de mandat

În timpul celor patru ani de mandat, deputații din Legislatura a XX-a au absentat de 1 754 de ori de la ședințele parlamentului. Conform unui raport de activitate al deputaților pentru perioada decembrie 2014 – februarie 2019, cele mai multe absențe le-au avut deputații din fracțiunea socialiștilor.

Conform raportului, în cei patru ani de mandat, Legislativul s-a întrunit în 174 de ședințe în plen, la care deputații au lipsit de 1 754 de ori, dintre care 515 ori nemotivat. Fracțiunea Partidului Socialiștilor a înregistrat în cei patru ani de mandat 483 de absențe, dintre care 116 nemotivate. Pe locul doi în topul fracțiunilor cu cele mai multe absențe se numără și fracțiunea Partidului Democrat. Deputații democrați au lipsit de 302 ori, dintre care 113 absențe au fost nemotivate.

Absențele deputaților din Legislatura XX:

  • Partidul Socialiștilor – 483 absențe;
  • Partidul Democraților – 302 absențe;
  • Partidul Liberal – 235 absențe;
  • Deputați neafiliați – 233 absențe;
  • Partidul Comuniștilor – 224 absențe;
  • Partidul Liberal Democrat – 223 absențe;
  • Grupul Popular European – 24 absențe;

Conform datelor prezentate în raportul Parlamentului, cele mai multe absențe au fost înregistrate în 2016, atunci când deputații au lipsit de la ședințe de 634 de ori. În 2017 absențele s-au redus la 401, iar în 2018 – la 367.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *