Deputat european: Este clar că Igor Dodon nu înțelege nimic din democrație și nici din principiul reprezentativității

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat declarațiile recente din cadrul unei emisiuni televizate ale președintelui ales, Igor Dodon conform cărora el nu ar reprezenta minoritățile sexuale. „Eu sunt președintele majorității. (…) Eu nu am să pot să reprezint minoritățile sexuale, pentru că noi suntem diferiți”, a spus Dodon. 

În replică, Mureșan a subliniat că un președinte reprezintă toți cetățenii, nu doar pe cei care l-au ales” și a adăugat că Igor Dodon nu înțelege democrația.

Președintele Igor Dodon spune că este doar președintele majorității care l-a ales și că nu poate reprezenta toți cetățenii. Greșit! Un președinte reprezintă statul, așa cum o arată și Constituția R. Moldova, adică pe toți cetățenii săi. De altfel, nici președintele Dodon nu a fost ales de majoritatea cetățenilor, ci doar a celor care au mers la vot, adică de aproximativ un sfert din populația țării (a fost ales de 834.081 de cetățeni, pe când populația R. Moldova este de 3,55 de milioane de cetățeni). Este din nou clar că Igor Dodon nu înțelege nimic din democrație și nici din principiul reprezentativității. Un președinte își exercită mandatul în spiritul Constituției și reprezintă cu bună-credință interesele tuturor cetățenilor statului, nu doar ale celor care l-au votat. Altfel, este doar o persoană care își urmărește propriile interese, nu un președinte așa cum îi cere să fie Constituția R. Moldova”, a conchis Mureșan. 

Azi, europarlamentarul Siegfried Mureșan a venit la Chișinău. Aici, ar fi urmat să evalueze cererile PAS si PPDA de a deveni partide membre ale Partidului Popular European. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. papa duhu de la warsovia

    taci bre rominule cu nume de Siegfried ))))))))))))) esti ocupant ca si toti din moldova cu familii poloneze m atinc fiecare al 4 lea moldovan are familie poloneza sau jidaneasca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *