Decizia Curții Supreme de Justiție la solicitarea de a-l exclude pe Șor din campania electorală

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a luat decizia finală prin care Ilan Șor nu va fi exclus din cursa electorală. Decizia a fost luată după ce Valeriu Munteanu a cerut excluderea lui Șor din cursa pentru parlamentare, pe motiv că primarul de Orhei a folosit în campanie resursele administrative și a corupt alegătorii.

„Și Curtea Suprema de Justiție nu a vrut să vadă pomenile electorale împărțite de Ilan Shor, nici concertele cu Stas Mihailov, nici resursele administrative folosite. Probabil, condamnatul Ilan Șor mai este util, deocamdată…”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii februarie Munteanu a publicat pe Facebook imagini video relizate în fața Primăriei Orhei, de un martor ocular. Potrivit acestuia, la 1 februarie Partidul „Șor” ar fi organizat o întâlnire cu alegătorii, la care cetățenii ar fi primit cadouri electorale. În acest context, Munteanu evidențiază încălcarea legislației electorale, coruperea alegătorilor, utilizarea resurselor administrative și a mijloacelor financiare ilicite.

Curtea Supremă de Justiție a menționat însă că nu a fost stabilit de către cine, în ce perioadă și în ce condiții a fost efectuată înregistrarea dată.

„Verificând motivele de casare, invocate în recurs, completul Colegiului atestă că, recurentul indică argumente ce țin de dezacordul cu felul în care instanța de apel a apreciat înscrisurile probatorii și a constatat circumstanțele cauzei. Aceste argumente nu pot fi reținute ca temei de admisibilitate deoarece țin de reaprecierea probelor, fapt inadmisibil în recurs”, se menționează în decizia CSJ.

Astfel, magistrații de la CSJ menționează că în recursul depus de Munteanu sunt conținute obțiecții de fapt și de drept, care deja au fost studiate și verificate de instanța de apel.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. ivancelgroaznic

  “Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a luat decizia finală prin care Ilan Șor nu va fi exclus din cursa electorală.” Dapoi era de stiut si asteptat cest rezultat, nici nu pute fi altfel decit asa, ca cel miliard inca lucreaza si va lucra mult timp i sfera coruptiei magistrale si judiciare. Ba, mai mult, o veni vreme cind Dodon, Plaha, Sor va fi numiti eroi nationali, de o salvat tara de la sfirsire.

 2. Lider Moldovan

  Curtea Supremă de Justiție (CSJ), ca și întreagă justiție din R.M. este UZURPATĂ de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, așa că altă decizie nici nu era de așteptat.

  Numai mergând toți la VOT și câștigând ALEGERILE cu Blocul ACUM îi vom asigura DUBALA Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk și PROTEJATULUI lui, HARHARUL HOȚ Ilan Șor.

 3. Flaviu Baghiu

  TALPA IADULUI

  Talpa Iadului de Moldova
  Te urăsc și-ți știu vorba,
  Minciuna dulce și amăruie
  Iepurele scos din pălărie.

  Împreună cu protejatul Șor
  Miliardele ați furat ușor,
  Apoi le-ați pus, ca spor
  Datorie de stat pe popor.

  Justiția-i uzurpat demult
  Și Parlamentul ai corupt,
  Făcând Guvern de buzunar
  Cu Șor te-ai făcut harhár.

  Având mult pufușor pe bot
  Schimbând sistemul de vot,
  Vreai să ne conduci-n ani
  Estorcându-ne mulți bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *