Cum comentează PAS concluziile raportului privind Fundația „Open Dialog”

După ce în plenul Parlamentului au fost făcute publice concluziile comisiei de anchetă cu privire la cazul „Open Dialog”, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție publică în care se menționează că PAS nu are nici o conexiune cu Ludmila Kozlowska și fundația „Open Dialog” și nici nu a fost finanțată de această fundație.

„Unica acuzație aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu a participat la o conferință, la invitația mai multor membri respectați ai Parlamentului European, cu finanțarea biletului și a cazării de această fundație cu care colabora Parlamentul European. Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuțiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin și să amplificăm o înșelăciune creată de regim pentru a devia atenția de la probleme grave și de la investigații serioase. E ca și cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 000 de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion”, se menționează în comunicat de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate.

La 4 octombrie curent, la inițiativa Partidului Democrat, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării partidelor politice, în special PAS și PPDA. PD afirmă că organizația Kozlovskăi a atacat „în mod constant imaginea statului nostru, clasa politică de la Chișinău, în fața partenerilor de dezvoltare, exercitând și imixtiune ilegală în activitatea politică moldovenească”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Reporter

  TALPA IADULUI PLAHOTNIUK PREGĂTEȘTE O NOUĂ DIVERSIUNE

  Că talpa iadului Plahotniuk îi asmuță pe pupincuriștii lui împotriva dnei Maia Sandu nu poate să ne mire, deoarece fățarnicul, cinicul și miciunosul uzurpator Plahotniuk la asta se pricepe cel mai bine.

  Cred că după invalidarea mandatului de primar general ales de popor al dlui Andrei Năstase, acum talpa iadului Plahotniuk pregătește din timp o nouă diversiune pentru cazul în care blocul partidelor antioligarhice va câștiga alegerile în februarie.

  Diversiunea este simplă și practic o repetă pe ce-a împotriva dlui Andrei Năstase. Cineva dintre pupincuriștii talpei iadului Plahotniuk contestă rezultatul alegerilor, invocând finanțarea din partea fundației Open Dialog și Judecătoarea diavolului Muduka Debilo invalidează alegerile.

  Pentru judecătoarea diavolului Mudika Debilo riscul este minim, deoarece ea și așa va fi condamnată la 28 de ani de închisoare pentru invalidarea mandatului dlui Andrei Năstase. Încă 28 de ani este puțin probabil, deoarece va interveni Comisia de la Veneția. Da-n schimb talpa iadului Plahotniuk o va remunera-a-a-a-a-a: “Ne jizni, a malina!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *