Circumscripțiile mun. Chișinău și adresele secțiilor de votare. Află unde vei vota pe 24 februarie

La 24 februarie 2019, în R. Moldova se vor desfășura primele alegeri parlamentare conform sistemului electoral mixt. Cetățenii ai căror viză de reședință este în mun. Chișinău vor vota pe 11 circumscripții (de la 23 până la 33). 

În cele ce urmează, vă prezentăm lista circumscripțiilor nominale din mun. Chișinău, adresele incluse în fiecare circumscripție, precum și adresele sediilor secțiilor de votare.

Circumscripția nr. 23 include mai multe adrese din sectorul Botanica:

Circumscripția nr. 24 include la fel, adrese din sectorul Botanica după cum urmează:

Circumscripția nr. 25 include adrese din sectoarele Botanica și Centru, inclusiv adrese din cartierul Telecentru:

Circumscripția nr. 26 include adrese din sectoarele Buiucani și Centru, inclusiv mai multe adrese din cartierul Telecentru:

Circumscripția nr. 27 include sectoarele Centru și Râșcani:

Circumscripția nr. 28 include adrese din sectoarele Râșcani și Poșta Veche ale capitalei:

Circumscripția nr. 29 include adrese din sectoarele Râșcani și Centru:

Circumscripția nr. 30 include adrese din sectoarele Botanica și Centru:

Circumscripția nr. 31 include adrese din sectoarele Ciocana și Râșcani:

Circumscripția nr. 32 include localitățile Cricova, Vadul lui Vodă, Bubuieci, Budești, Ciorescu, Colonița, Condrița, Cruzești, Ghidighici, Grătiești, Stăuceni și Tohatin din mun, Chișinău:

Circumscripția nr. 33 include localitățile Codru, Durlești, Sângera, Băcioi și Trușeni  din mun, Chișinău:

Începând cu anul 2018 alegerile parlamentare se vor desfășura conform sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte un deputat pentru fiecare circumscripție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *