Cine este noul președinte al raionului Ungheni

Alexandru Ciuvaga, consilier pe listele PLDM în CR Ungheni, este noul președinte al raionului Ungheni. Acesta a fost ales în funcție astăzi, 9 iulie, în ședința extraordinară a Consiliului raional. Potrivit expresul.md, în favoarea acestuia au votat 19 consilieri, iar unul s-a abținut.

Ciuvaga este consilier în localitatea Sculeni și consilier al raionului Ungheni. Anterior, acesta a deținut funcția de șef al Direcției Educație din Ungheni. Alexandru Ciuvaga are 66 de ani, este istoric de profesie și membru al PLDM.

Conform declarației sale de avere și interese personale, în 2018, acesta a obținut un venit 5 700 de lei din activitatea de consilier raional și de 4 800 de lei în calitate de consilier în localitatea Sculeni. Totodată, acesta a ridicat o pensie 47 500 de lei.

Funcția de președinte al raionului Ungheni a devenit vacantă după ce, în urma scrutinului legislativ din 24 februarie 2019, democrata Ludmila Guzun a fost aleasă deputată.

Până în prezent, interimatul funcției a fost deținut de către vicepreședinta raionului, Iulia Pancu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *