Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este candidatul blocului ACUM…

Cine este candidatul blocului ACUM în circumscripția din Est

Candidatul blocului ACUM în circumscripția 49, la Est de Republica Moldova unde intră și Federația Rusă, este Dorian Frăsîneanu, este fost student la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse din Moscova (MGIMO). Tânărul a intrat în atenția opiniei publice în ianuarie 2017, atunci când în cadrul unei întâlniri a studenților MGIMO cu șeful statului, l-a întrebat pe Igor Dodon de ce nu luptă împotriva sistemului și nu face ce a promis în campania electorală.

Înainte de a-i adresa întrebările, tânărul și-a cerut scuze pentru nivelul de rusă vorbită, iar Dodon i-a propus acestuia să vorbească în limba „moldovenească”. Studentul însă s-a grăbit să-l contrazică și i-a explicat că vorbește limba română, pe care a și studiat-o la liceul „Prometeu” din Chișinău, acolo unde învață și copiii președintelui.

Întrebat de ZdG dacă, după studii, va reveni în Moldova pentru a contribui la dezvoltarea țării, angajându-se la o instituție de stat sau în componența Guvernului, Dorian Frăsîneanu, admitea o asemenea perspectivă în 2017.
Dacă cetățenii vor avea încredere în mine și nu vor zice că sunt sluga englezilor sau francezilor, sau chiar mâna Moscovei, sau că sunt mason și cu părinții oligarhi, cu mare dragEu multe îmi doresc și aș fi gata să fac, dar e vorba de voința cetățenilor. Pentru că dacă majoritatea cetățenilor nu îmi vor acorda încrederea lor. E în zadar”, susținea atunci tânărul.

Dorian Frăsîneanu a făcut studii la liceul „Prometeu” din Chișinău, până în clasa a X-a. Liceul l-a terminat în Anglia cu o bursă HMC (Headmasters’ and Headmistresses’ Conference). Ulterior a studiat dreptul englez la Universitatea din Leicester și dreptul francez la Universitatea din Strasbourg. Tot la Strasbourg a obținut diploma de master în drept internațional și european. Dorian a făcut un master în științe politice − Politica și economia în Eurasia la MGIMO, iar ulterior a urmat masterul în politici europene la Colegiul Europei din Belgia.