Ceban, despre contestația împotriva lui Năstase: „Nu este o ilegalitate care să influențeze rezultatul alegerilor”

Socialiștii susțin că prin îndemnarea cetățenilor de a ieși la vot în data de 3 iunie, Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor, lucru interzis de legislația în vigoare. Curtea de Apel Chișinău a admis ieri, 12 iunie, contestația Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) împotriva primarului ales al mun. Chișinău, Andrei Năstase, după ce, prima instanță, a respins contestația. 

Avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, susține că decizia Curții de Apel este una definitivă, însă astăzi, 13 iunie, aceasta a fost contestată cu recurs, conform procedurii, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În decursul a trei zile, CSJ urmează să examineze recursul și să se pronunțe asupra lui.

„Decizia în sine nu aduce careva sancțiuni pecuaniare lui Andrei Năstase, însă ea va fi prezentată, bănuim noi, în instanța de judecată, la validarea alegerilor și va constitui, bănuim noi, un pretext pentru a nu valida alegerile. Pornind de la principiul că, în genere, faptele pe care Andrei Năstase le-a comis pe 3 iunie nu constituie o încalcare a legislației, această decizie nu trebuie să influențeze nicidecum instanța”, a declarat avocatul lui Năstase.

Ion Ceban, ex-candidatul PSRM la alegerile locale, a declarat într-o conferință de presă că decizia Curții de Apel nu ar trebui să influențeze decizia instanței de a valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

„Eu nu cred și n-ar trebui să se întâmple acest lucru în mod categoric. Noi eram obligați să contestăm, pentru că este chiar o ilegalitate, dar nu este o ilegalitate care să influențeze rezultatul alegerilor, în mod normal”, a declarat Ion Ceban.

Ceban a mai spus că nu cunoaște de ce validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase este tergiversată. „Sunt proceduri legale, care nu țin de mine, dar dacă mă întrebați pe mine, eu cred că primarul trebuia deja să-și intre în drepturi”, a adăugat Ion Ceban.

Judecătoria Chișinău urmează să se expună asupra validării mandatului de primar al lui Andrei Năstase vineri, 15 iunie, la aproape două săptămân de la data scrutinului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ion

    Sa fie pedepsit dupa cum prevede legea, sa fie judecati toti cei care o incalca. Legea e facuta ca sa fie respectata si ca sa fie ordine. Cine nu o respecta sa duca o responsabilitate precum altii o duc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *