Ce spune Rogozin despre Plahotniuc și situația din regiunea transnistreană

În cadrul unui interviu acordat postului Rossia 1, vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin a vorbit despre Vlad Plahotniuc, Guvernul R. Moldova, precum și despre situația din regiunea transnistreană. 

„Tot ceea ce  s-a întâmplat acolo (în Moldova, n.red.), este o situație urâtă. Dodon este șocat de ceea ce  face guvernarea. (…) În Moldova nu există Guvern în sensul în care ne-am obișnuit să-l știm. În Moldova există un grup de marionete, conduse de un criminal în lege. Numele acestuia este Plahotniuc (președintele Partidului Democrat din Moldova, n.red.). Acesta este singurul mafiot și oligarh în Moldova, o țară săracă. El îi are pe toți la degetul mic”, a spus Rogozin.

Totodată, acesta a fost întrebat situația din regiunea transnistreană și dacă aceasta s-ar putea agrava.

„Asta ne îngrijorează cel mai mult. Acolo avem un contingent armat, care păzește depozitele fostei armate a 14-a. În al doilea rând, acolo avem pacificatori, aproximativ 450 de oameni. Acum autoritățile din R. Moldova și serviciile de securitate ne blochează posibilitatea rotației pacificatorilor noștri, care, evident, încheie termenul serviciului și trebuie să se întoarcă”, a adăugat Rogozin.

Pe 2 august curent, Guvernul R. Moldova l-a declarat astăzi pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova. În pofida acestui fapt, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu acesta la Teheran pe 5 august.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Eugen

  Rogozin e un balabol, el spune ca Plahotniuc e un bandit, dar de aici nu intreprinde nici o masura pentru al inchide.

 2. anamaria

  eugen si amerikanii si europenii sunt balaboli ca nul inchid pe plaha ….citeste carti si nu presa…in ucraina cind era timosenko si cu oparitul cela tot au furat iar sua si ue ii pupauin fnd…

 3. Ioan Popescu

  CC trebuie sa se expuna…Cum adica sa se expuna? Corect este: CC trebuie sa prezinte (precizeze , explice) daca este sau nu….

 4. ivancelgroaznic

  Rogozin cu nimik mai bun ca Plaha, asa ca nu zhudeca, shi nu vei fi zhudekat.
  Shi asta este un mafiot, numa ca de talie mai mare. Sor fi incurcat niscaiva interese intre ei, de nu so pus de acord. Taina acoperita cu negura, de ce se petrece in politica moldoveneasca, da nu e de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *