Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce salarii au ridicat în…

Ce salarii au ridicat în 2018 președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu

Foto: moldova.org

Primele persoane în stat și-au depus declarațiile de avere și interese personale, în care au indicat ce venituri au avut în 2018, ce achiziții au făcut, și ce proprietăți dețin. Potrivit datelor indicate de Pavel Filip, Andrian Candu și Igor Dodon, premierul se bucură de cel mai mare salariu.

În anul 2018, premierul Pavel Filip a ridicat un salariu de aproape 368 de mii de lei, adică peste 30 de mii de lei lunar. La venitul premierului se mai adaugă și salariul soției în mărime de circa 148 de mii de lei.

Președintele Igor Dodon a beneficiat de la un salariu mai mic decât cel al premierului, dar și decât cel al Primei doamne. În 2018 șeful statului a obținut un salariu de peste 190 de mii de lei, echivalentul a circa 16 mii de lei lunar. Soția președintelui, Galina Dodon, a ridicat însă un salariu de două ori mai mare decât cel al președintelui. Conform declarației de avere și interese a lui Igor Dodon, Prima doamnă a obținut în 2018 un salariu de peste 388 de mii de lei de la „PP Exclusiv Media SRL”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, declară și el un salariu mai mic decât cel al premierului, dar mai mic și decât cel al șefului statului. Speakerul indică că în 2018 a obținut indemnizații de 16 mii de lei de la Parlament, la care se adaugă și un salariu de 131 315 de lei, echivalentul a circa 11 mii de lei lunar. În 2018, la venitul lui Andrian Candu s-au adăugat și aproape 466 de mii de lei în calitate de „retur al capitalului social” de la compania „Prime Management SRL”, dar și 78 de mii de euro în urma vânzării mai multor bunuri imobile.

Foto: moldova.org